Нардеп Григорій Тіміш у Чернівцях зустрівся з представниками ОБСЄ

Нардеп Григорій Тіміш у Чернівцях зустрівся з представниками ОБСЄ

11.07.2015, 16:33

10 липня народний депутат України, голова Чернівецької обласної організації Політичної партії «УДАР Віталія Кличка» Григорій Тіміш зустрівся з групою від спеціальної моніторингової місії в Україні − Організації з безпеки та співробітництва у Європі (ОБСЄ) у складі 2 спостерігачів − Едварда Ф Вауелла (Edward F Vowell) й Акоша Капоші (Akos Kaposi).

Представники ОБСЄ обговорили з Григорієм Тімішем, який входить до складу Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції питання децентралізації, а також прикордонного руху і стан розбудови пунктів пропуску у Чернівецькій області. А саме про «Красноїльськ-Вікову де Сус» та «Дякове».

Більше двох років тому відповідно до програми Європейського інструменту сусідства та партнерства «Україна-Румунія-Республіка Молдова» передбачалося реконструкцію пункту пропуску «Красноїльськ» із загальним бюджетом близько 4 млн євро. В межах аналогічної програми «Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна» мали б реконструювати Міжнародний автомобільний пункту пропуску «Дякове» із бюджетом понад 7,5 млн євро.

Григорій Тіміш зазначив, що понад місяць детально займається цим питанням:

-         Станом на сьогодні тендер уже проведено по двох пунктах пропуску. Визначено компанію-переможця. Думаю, що до кінця літа уже розпочнуться будівельні роботи.

Також на зустрічі був присутній Андрій Ломовацький – член політради Чернівецької обласної організації Політичної партії «УДАР Віталія Кличка», а також активний волонтер.

Разом з Едвардом Ф Вауеллом й Акошем Капоші вони поговорили про волонтерську діяльність та ситуацію у Чернівецькій області із переселенцями зі Сходу України. Місіонерів ОБСЄ цікавили умови проживання, їхнє забезпечення, можливість працевлаштування.

- У порівнянні з іншими областями Західної України, у Чернівецькій області нижчий рівень середньої заробітної плати. Тому Буковина не дуже приваблива для переселенців. Звісно, частина людей є, але це не настільки масштабно, як, до прикладу, у Львівській чи Івано-Франківській областях, - зазначив «УДАРівець».

Також Андрій Ломовацький додав, що при Чернівецькій обласній організації Політичної партії «УДАР Віталія Кличка» давно діє Волонтерський центр, який допомагає і переселенцям, і військовим, які знаходяться у зоні АТО:

- Наші однопартійці систематично їздять на Схід України – возять продукти, одяг тощо. Також у Волонтерському центрі постійно плетуть маскувальні сітки. До цього процесу долучаються і переселенці, які таким чином роблять свій внесок.

 Про це повідомляє прес-служба ЧОО політичної партії "УДАР Віталія Кличка"

1


КОМЕНТАРІ (5)

Класно, представники ОБСЕ "спеціально" приїхали до Чернівців , щоб зустрітись з Тімішем та Ломовацьким.

avatar

Мей

11 липня 2015 16:26

  Што циган прасил памочь сваему табору?

avatar

111

11 липня 2015 17:24

 У коломийца видно месечние.?..

avatar

Укроп

11 липня 2015 18:51

 У коломийца видно месечние.?..

avatar

Укроп

11 липня 2015 18:51

укропчику а чому тебе так хвилюе пан коломiець?

avatar

Ххх

11 липня 2015 22:02