Нардеп Бурбак щодо відставки уряду Яценюка: 'це стрибок у прірву'

Нардеп Бурбак щодо відставки уряду Яценюка: "це стрибок у прірву"

15.02.2016, 23:21

За позачерговими виборами до ВР підуть вибори президента. Про це в ході погоджувальної ради, яку транслював телеканал "112 Україна", заявив лідер фракції "Народний фронт" Максим Бурбак.

 "Будь-якій розумній людині зрозуміло, що відставка уряду - це не вирішення ситуації, а стрибок у прірву гострої загальнодержавної кризи й громадського неспокою. Пора відверто говорити, що це проросійський план. Скільки ще разів нам потрібно наступити на граблі, щоб нарешті зрозуміти, що Москва тільки й чекає, коли тут все знову загориться. Не майте жодних ілюзій, слідом за відставкою, достроковими парламентськими будуть і дострокові президентські вибори, тому що до нового парламенту пройдуть колишні регіонали і дикі популісти. Ще раз підкреслюю: відставка уряду і розвал коаліції -це дестабілізація України, серйозні проблеми із західними союзниками і МВФ, а далі повна невідомість", - заявив Бурбак.

Зазначимо, що завтра в Раді відбудеться фінальний звіт уряду перед парламентом, після якого очікується ухвалення рішення про подальшу долю Кабміну Арсенія Яценюка.

Раніше фракції "Самопоміч", "Батьківщина" і Радикальної партії заявляли, що підтримують повну зміну уряду.

У свою чергу Яценюк заявляв, що Кабмін піде у відставку у повному складі, якщо у ВР буде прийнято рішення про зміну цього складу.  

Максим Бурбак - народний депутат України щодо звіту, який оприлюднив уряд повідомляє "5 Канал"

 

Правительство предложило свой план выхода из политического кризиса, и он должен стать основой изменений для Коалиционного соглашения. Об этом сообщает replyua.net со ссылкой на лидера фракции Народный Фронт Максима Бурбака.

Он отметил, что найти выход из политической трясины должны вместе Президент, Парламент и Правительство. Нужно отказаться от политики популизма, выдуманных претензий и обвинений. Разумные люди прекрасно понимают, что отставка Правительства – это не решение проблем, а прыжок в пропасть.

Бурбак напомнил, что на последнем заседании Правительства Премьер-министр предложил отличный план выхода из политического кризиса, в котором 379 пунктов, и каждый из них является конкретным предметным решением по какому-либо вопросу.

Также, Бурбак подчеркнул, что предложенный план поддержали послы Большой Семерки. Посол США Джеффри Пайетт и послы ЕС уже призывали украинскую власть к единству и продолжению реформ. Народный Фронт считает, что данная Дорожная карта должна стать основой для изменений в Коалиционное соглашение.

Источник: http://replyua.net/news/23892-burbak-posly-bolshoy-semerki-prakticheski-podderzhali-plan-yacenyuka.html

1