Нардеп Бурбак особисто голосуватиме за вибори мера в Чернівцях, але думає, що влада не наважиться їх призначити

Нардеп Бурбак особисто голосуватиме за вибори мера в Чернівцях, але думає, що влада не наважиться їх призначити

26.03.2013, 19:39

В першу чергу через те, що панічно боїться їх програти. Водночас вже самий лише факт, що профільний парламентський комітет рекомендував Верховній Раді України призначити позачергові вибори мера Чернівців є перемогою. Члени комітету ухвалили це рішення 20 березня. Того самого дня, коли свій день народження святкував  колишній Чернівецький міський голова, а нині народний депутат Микола Федорук. Такий собі своєрідний подарунок йому на деь народження, - пожартував щодо цього Максим Бурбак.

А вже серйозно повідомив, що  вибори в Чернівцях може бути призначено на 16 червня. Жодних юридичних підстав, щоб їх не проводити, на які нещодавно посилався радник в.о.Чернівецького міського голови Борис Руснак, насправді немає. Трудова книжка Миколи Федорука лежить у Верховній Раді і тому всі позови щодо незаконності його усунення з посади мера втратили сенс.  тим більше, що до розгляду питання по суті його навіть не допустили. Єдина причина через яку парламентська більшість побоїться їх оголосити - і то не лише в Чернівцях, але й в столиці - це страх влади ці вибори програти.

Звісно, мені приємно, що цим самим непрямо знов підтверджується відома теза, що в Україні дві столиці - Київ і Чернвці, - сказав народний депутат. - Але, на жаль, політично ситуація виглядає саме таким чином. Особисто я буду голосувати за оголошення в Чернівцях позачергових виборів міського голови, проте я думаю, наголошую, що це моя особиста думка, що влада просто побоїться їх  призначити.

Водночас, якщо більшість таки призначить дату позачергових виборів, опозиційні сили одразу визначаться зі своїм кандидатом. Максим Бурбак переконаний, що від опозиційних сил балотуватиметься єдиний узгоджений кандидат. А говорити про те, хто  саме ним буде, наразі ще передчасно.

Зараз треба  остерігатися не тиску влади, а тиску жаби деяких потенційних учасників прегонів... Тому буде дата - буде людина, - резюмував нардеп.

Щодо позачергових виборів міського голови Новодністровська, за що з третьої спроби  депутати все таки проголосували, то консультації щодо визначення єдиного кандидата від опозиції на них розпочнуться вже найближного понеділка.

1