Нардеп Бурбак не взявся прогнозувати, чи заборонять завтра проросійські партії на Буковині і чи знімуть Маніліча, але робити це треба  (+відео)

Нардеп Бурбак не взявся прогнозувати, чи заборонять завтра проросійські партії на Буковині і чи знімуть Маніліча, але робити це треба (+відео)

25.05.2015, 17:49

Завтра, 26 травня 2015 року, об 11.00 в сесійній залі обласної ради (м.Чернівці, вул. Грушевського, 1) відбудеться  друге пленарне засідання 31-ї сесії Чернівецької обласної ради VІ скликання.

Чернівецькі журналісти поцікавилися під час сьогоднішньої прес-конференції народного депутатата України Максима Бурбака його прогнозом щодо завтрашньої сесії обласної ради. 

Зокрема, щодо голосування депутатів за заборону КПУ інших проросійських партій  на території Чернівецької області і зняття з посади заступника голови Чернівецької облради Валентина Маніліча. 

-     Обласна рада тікає, бо треба визначатися з Манілічем, - вважає народний депутат Максим Бурбак. -  Чи може корупціонер сидіти в президії? А те, що це корупціонер вже доведено навіть Апеляційний судом. Впевнений, що його треба звільняти з посади. Знаю, що завтра це питання знову буде в порядку денному сесії. Потрібно, щоб громадськість знала позицію всіх депутатів з цього приводу. Вітаю позицію депутатів, які готові проголосувати відкрито. Тому що під час таємного голосування можливі зловживання. Знову малюють цих «чортиків», інші знаки, аби один чиновник все таки дізнався про підтримку його колег.

 -          Те саме щодо міських депутатів. Вони роблять усе можливе, щоб гальмувати роботу Чернівецького міського голови. Бачу, що деяких міських депутатів не турбує доля міста. Їх турбують майбутні списки, місце у цих списках. Де вони можуть розпорошитися по нових партіях, по "третіх силах", для того щоб знову потрапити у раду.  

 -          Але громадяни повинні пам’ятати, як ці самі депутати у грудні 2013 року зверталися до прокуратури Чернівецької області  притягнути до кримінальної відповідальності студентів. А тепер вони збираються  у патріотичних партіях захищати свої місця у списках. Але ми все бачили, їх поіменні голосування з важливих питань. 

- Щодо проекту рішення про  посилення вимог до юридичної реєстрації проросійський партій на території  області, поданого моїм колегою Миколою Салагором, то я його цілковито підтримую, - заявив народний депутат Максим Бурбак.  – Я вітаю таке рішення!

- Бачили, що це спричинило у стінах міської ради, прогнозую, що це спричинить у стінах обласної ради. Будьмо відвертими: у складі цих рад нічого не змінилося, депутати приймають рішення, які їм вигідні, саботують  ситуацію по області, очевидно, що ці ради слід чимшвидше переобирати.

- Коли завтра постане питання по Манілічу, вони знову повтікають із зали. Тому що вони з ним пов’язані. Коли він був керівником БТІ, управління земельних відносин, то він своїм «корєшам» понадавав якихось преференцій.  Це підтвердив протокол про його корупційне діяння.

- А щодо прогнозу зняття Маніліча з посади – цей склад ради заслуговує ту президію,  яка сидить перед ним у сесійній залі. Я кажу про Маніліча. А наша фракція заслуговує, щоб там сидів Курко.

Не можу прогнозувати результат голосування, але якби воно було відкритим, не таємним, а руками, як громада змусила голосувати депутатів міської ради, якби так було в обласній раді, то впевнений вже завтра це питання було б закрите.

 Про те, що ще сказав народний депутат України з цього приводу і про майбутні місцеві вибори восени 2015 року  довідаєтеся з відео BukNews, яке готується до оприлюднення

1