Нардеп з Буковини Ванзуряк приміряється до крісла Рибака (оноdлено)

Нардеп з Буковини Ванзуряк приміряється до крісла Рибака (оноdлено)

05.02.2013, 14:44

 Фракція УДАР Віталія Кличка вирішила ночувати у Верховній Раді на ніч, щоб не допустити незаконної роботи парламенту.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала депутат УДАРу Ірина Геращенко.

"Фракція УДАР прийняла рішення залишитися в сесійній залі до завтра. З рядів ПР лунають взаємовиключні заяви: Єфремов говорить про роботу в комітетах у середу, Макеєнко – про можливість сесійного засідання", - написала вона.

Геращенко додала: "Рада не відкриється доти, доки не буде вирішене питання про особисте голосування – такою є позиція Кличка, і всі депутати фракції її підтримують"

Тим часом під час цього чергування фотограф зафіксував, як народний депутат від Буковини Роман Ванзуряк всівся у крісло спікера Володимира Рибака.
Романа Ванзуряка обрано народний депутатом за списком партії "УДАР".

У списку він був під номером 30.

Роман Ванзуряк очолює Чернівецьку обласну організацію партії "УДАР".

Станом на 10.20 засідання Верховної Ради України не розпочалося через блокування трибуни та президії опозицією.  Як передає кореспондент УНІАН, президію парламенту зайняли народні депутати від фракції партії “УДАР”. Двері, через які входить до президії ВР, блокують народні депутати із фракції ВО “Свобода”, а трибуну парламенту блокують депутати із фракції “Батьківщина”. Депутати із фракції “УДАР” одягнуті в червоні футболки із написом “Голосуємо особисто” та з назвою партії. У інших представників опозиції на лівій руці жовто-сині пов’язки. Деякі депутати від опозиції гортають примірник Конституції України, який розміщений на підставці біля трибуни парламенту. Як відомо, сьогодні має відбутися відкриття другої сесії Верховної Ради України сьомого скликання. На центральному балконі ВР розмістився хор ім. Верьовки, який зазвичай на відкритті сесії вживу співає Гімн України.

Депутати від опозиції заблокували трибуну та президію Верховної Ради.

 Народні депутати від «Батьківщини», «УДАРу» та «Свободи» з самого ранку заблокували трибуну та президію Верховної Ради України. Як передає кореспондент УНІАН, у даний час біля трибуни та президії близько 70-80 депутатів. Депутати «УДАРу» одягнені в червоні светри, на яких з одного боку написано УДАР, а з іншого - “Голосуємо особисто”. Водночас на лівих руках депутатів з фракції “Батьківщина” пов’язані стрічки у вигляді Державного прапора України. Крім того, у президії опозиціонери повісила плакат з написом: “Рада гниє з Рибака”, на самій президії - “Кнопкодави — геть із Ради!”, в ложі уряду прикріплений плакат “Кнопкодавам — ні!”, а на ложі помічників - плакати “Депутате! Ходи на роботу! Голосуй особисто!” та “Кнопкодавам — ні!”.

Крім того, представники “Батьківщини” знову не пропускають до сесійної зали депутатів Олександра та Андрія Табалових, які були обрані до ВР від Об’єднаної опозиції, але відмовились вступити до фракції.

У даний час в сесійній залі небагато депутатів від Партії регіонів та КПУ.

Під будівлею Верховної Ради посилена міліцейська охорона, а також відбувається мітинг: близько 40 представників Компартії вимагають вступу України до Митного союзу.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні у ВР має відбутися відкриття другої сесії ВР сьомого скликання. В той же час представники трьох опозиційних фракцій ще вчора попередили, що робота ВР не розпочнеться, якщо не буде ухвалено закон про персональне голосування.

Представники фракції "Свобода" заявляють, що до упровадження сенсорної клавіші друга сесія Верховної Ради сьомого скликання не буде відкрита. Про це повідомляє видання «КоммерсантЪ-Украина» (№ 17 (1720) від 5 лютого). "Ми робитимемо все, щоб депутати голосували персонально в залі, відповідно, ми готові до будь-яких дій, які забезпечать виконання Конституції... Якщо у депутатів від Партії регіонів не буде бажання голосувати особисто, сесія може не відкритися", - заявив газеті народний депутат Ігор Мірошниченко ("Свобода").

У свою чергу, заступник голови парламентської фракції "Батьківщина" Сергій Сас зазначив, що ст. 37 закону "Про Регламент Верховної Ради" припускає голосування шляхом підняття рук у разі несправності електронної системи.

"Нас влаштував би такий варіант. Якщо вранці не буде введена в дію сенсорна клавіша, не виключено, що опозиція заблокує парламентську трибуну", - сказав С.Сас.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні о 10.00 має відкритися друга сесія Верховної Ради сьомого скликання.

Вчора на Погоджувальній раді парламентська опозиція закликала голову Верховної Ради України Володимира Рибака ввести в дію систему для голосування “Рада-3”, яка передбачає голосування сенсорною кнопкою, проте він відмовився це зробити.

Лідери парламентських фракцій беруть участь у нараді під головуванням спікера Верховної Ради Володимира Рибака. Як передає кореспондент УНІАН, про це журналістам повідомив народний депутат з фракції “Батьківщина” Микола Томенко. За його словами, представники провладних фракцій просять опозиціонерів, які заблокували президію і трибуну парламенту, хоча б дати можливість відкрити другу сесію та затвердити календарний план роботи Верховної Ради.

Разом з тим М.Томенко наголосив, що опозиція готова розблокувати роботу парламенту лише за умови введення в дію системи персонального голосування депутатів.

“Ми дотримуємося тієї думки, що нову сесію треба розпочинати з чистого листа”, - сказав М.Томенко.

Як повідомляв УНІАН, народні депутати від «Батьківщини», «УДАРу» та «Свободи» сьогодні з самого ранку заблокували трибуну та президію Верховної Ради України.

Опозиція заблокувала Раду / Фото з Facebook Леоніда Ємця

1