Наразі п’ятеро чернівчан підписали звернення до Януковича з погрозою усунення його з посади

Наразі п’ятеро чернівчан підписали звернення до Януковича з погрозою усунення його з посади

29.01.2013, 13:03

Понад дві сотні українських політиків, дипломатів, військових, науковців, діячів культури та мистецтв, громадських діячів – в основному пенсійного віку – звернулись до Віктора Януковича з вимогою зупинити процес входження України до Митного Союзу та внесення змін до Конституції України.

Це, зокрема, Герої України – Левко Лук’яненко, Дмитро Павличко, Іван Дзюба, Юрій Мушкетик, В’ячеслав Брюховецький, Анатолій Паламаренко, Роман Іваничук, академік НАН України Мирослав Попович, Надзвичайний та Повноважний Посол України Володимир Василенко, лауреати Національної премії ім. Т.Шевченка – Валерій Шевчук, Василь Шкляр, Дмитро Гнатюк, Анатолій Мокренко, Михайло Слабошпицький, лауреат премії ім. В.Стуса Василь Овсієнко, віце-адмірал Борис Кожин, генерал-лейтенант СБУ Олександр Скіпальський, генерал-лейтенант Микола Мельник, професори Володимир Лановий, Олександр Сугоняко та інші.

Серед підписантів звернення наразі п’ятеро чернівчан. Це народний депутат України трьох скликань Георгій Манчуленко, який у статусі позапартійного був кандидатом від «Собору» у виборчому окрузі №202, та четверо докторів наук, професорів Чернівецького національного університету імені Ю. Федьковича: Мар’ян Скаб, Нестор Мизак, Петро Брицький та Олег Панчук.

Голова Національного Комітету захисту України Дмитро Павличко зачитав текст звернення 28 січня у Києві, на прес-конференції ініціативи «Геть від кремлівського ярма». Пан Павличко повідомив, що ініціатори закликають парламентську опозицію, позапарламентські патріотичні партії та громадські організації долучитись до збору підписів під цим ультиматумом. З цією метою, за словами Павличка, вже розпочаті перемовини з лідерами парламентських політичних сил.

Представник оргкомітету ініціативи, координатор громадянського руху «Спільна Справа» Олександр Данилюк підкреслив, що у випадку ігнорування їхніх вимог підписанти збираються розпочати референдум з дострокового припинення повноважень Президента України Віктора Януковича.

Джерело: Місто Ч

1


КОМЕНТАРІ (2)

А это кто такие - подписанты? Это случайно не грантоеды? А где пан Брицкий защищал докторскую - не у последнего ли диктатора Европы в Белоруссии? И вообще в списке подписантов одни обделенные, ну не попали во власть, а если бы попали?

avatar

Паровоз

29 січня 2013 10:03

avatar

Olekciu Xomenko

29 січня 2013 11:57