Наразі лише 'УКРОП' повністю сформував склад своїх представників в облраді, інші партії ще визначаються

Наразі лише "УКРОП" повністю сформував склад своїх представників в облраді, інші партії ще визначаються

20.11.2015, 11:53

Лише 50 новообраних депутатів Чернівецької облради станом на 19 листопада написали заяви про те, що вони згодні стати депутатами.

Про це molbuk.ua повідомив голова обласної виборчої комісії Микола Каспрук.

- До комісії наразі подано 50 заяв, тоді як обласна рада складається з 64 депутатів, - сказав М.Каспрук. - Хоча ми всіх повідомили про необхідність написання такої заяви, і вже не раз.

Водночас четверо осіб, які були внесені до протоколу як переможці виборів, відмовилися від місця в обласній раді. Зокрема, це висуванець"Солідарності" Михайло Андрюк він віддав перевагу роботі у Вижницькій районній раді, де його обрали головою. А Георгій Коблюк від радикальної партії Олега Ляшка обраний сільським головою у Чагрі Глибоцького району і вирішив працювати там.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Буковині деякі партії-переможці дурять людей, чистять свої виборчі списки, щоб депутатами стали потрібні кандидати

Натомість є переможці виборів, які зробили свій вибір на користь крайового представницького органу. Так висуванець "Нашого краю" Іван Семенюк відмовився від депутатства у Новеселицькій районній раді на користь обласної і вже приніс відповідну заяву.

Однак наразі лише партія "УКРОП" повністю сформувала склад свої представників в облраді, інші ще визначаються.

Ходять чутки про те, що партії вирішили проігнорувати волевиявлення буковинців і завести до облради не тих, хто отримав більше голосів, а тих, хто більше потрібен самим партіям. Тобто переможців виборів змушують писати заяви про відмову від депутатства ? тоді до ради проходить наступний з партійного списку.

Джерело: molbuk.ua

1