Напередодні виборів поліція Буковини перейшла на посилений варіант несення служби

Напередодні виборів поліція Буковини перейшла на посилений варіант несення служби

28.03.2019, 09:20

З метою виконання Закону України "Про вибори Президента України" та забезпечення охорони публічного порядку на території Чернівецької області під час проведення виборів Президента України 31 березня 2019 року Ситуаційний центр ГУНП в Чернівецькій області працює в посиленому режимі.

Щоб попередити будь-які правопорушення, пов'язані із виборчим законодавством та оперативно реагувати у разі їх винекнення, міжвідомчий оперативний штаб та спеціальна робоча група із працівників структурних підрозділів поліції та територіальних підрозділів МВС цілодобово здійснюють моніторинг передвиборчої ситуації в області.

Для миттєвого реагування на зміни оперативної обстановки під час проведення виборів Президента України Ситуаційний відділ обласного управління Нацполіції розгорнув роботу у надзвичайному режимі діяльності.

На базі Ситуаційного центру розгорнуто діяльність міжвідомчого оперативного штабу та робочої групи з представників підрозділів поліції. Члени робочої групи здійснюють постійний моніторинг ситуації щодо виборчого процесу та оцінку ймовірних ризиків для своєчасного реагування на порушення та належного забезпечення публічної безпеки.

 Поліція Буковини взяла під цілодобову охорону всі 4 окружні виборчі комісії, а також забезпечує супроводження доставки виборчих бюлетенів до ОВК. Наприкінці тижня – візьмуть під охорону всі 564 виборчі дільниці.

 Поліцейські забезпечують оперативне реагування на кожне порушення виборчого процесу.

 Загалом, від початку передвиборної агітації до поліції Буковини надійшло 40 повідомлень, пов’язаних із черговими виборами Президента України. За результатами їх розгляду розпочато 5 кримінальних проваджень та складено 25 адміністративних протоколів.

 Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області
1