Напередодні дня тиші в Чернівцях чергова агітація

Напередодні дня тиші в Чернівцях чергова агітація

13.11.2015, 23:36

13 листопада зафіксовано чергову агітацію проти кандидата на посаду мера Чернівців від партії «Рідне місто» Віталія Михайлішина. Цього разу антиагітація була розміщена на білбордах, що перебувають на балансі в міського комунального підприємства МКП «Реклама», повідомляє Громадянська мережа ОПОРА.

Друкована агітаційна продукція виготовлена на замовлення фізичної особи, яка не є розпорядником виборчого фонду чи кандидатом/партією, що змагається в другому турі.

Що стосується рекламних площ, то як повідомив в коментарі ОПОРІ директор МКП «Реклама» Тарас Унгурян, вказана продукція розміщена на комерційній основі. Він не вважає ці матеріали політичною рекламою.

Нагадаємо, що в законі «Про місцеві вибори» чітко вказано, що передвиборча агітація може відбуватись як за, так і проти кандидата, кандидатів, політичних партій. Відповідно п. 6 ст. 54 закону, передвиборна агітація здійснюється за рахунок і в межах коштів власних виборчих фондів кандидатів у депутати в одномандатному виборчому окрузі, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови, старости, місцевих організацій партій, кандидати у депутати від яких зареєстровані в багатомандатному виборчому окрузі. Використання для передвиборної агітації коштів з інших джерел забороняється.

Наголошуємо, що передвиборна агітація закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем голосування. Ведення передвиборної агітації до початку і після закінчення встановлених у цій статті строків забороняється. Напередодні і в день голосування забороняється проведення масових акцій (зборів, мітингів, походів, демонстрацій тощо) від імені кандидатів, місцевих організацій партій - суб’єктів виборчого процесу, а також політичних партій, місцеві організації яких є суб’єктами виборчого процесу.

У цей же час забороняється проведення концертів, вистав, спортивних змагань, демонстрації фільмів і телепередач чи інших публічних заходів на підтримку місцевої організації партії - суб’єкта виборчого процесу, кандидата, політичної партії, місцеві організації якої є суб’єктами виборчого процесу, а також оголошення місцевою організацією партії, кандидатом, політичною партією, місцеві організації якої є суб’єктами виборчого процесу, про підтримку проведення таких публічних заходів.

ОПОРА повідомляла, що 12 листопада було зафіксовано агітацію проти цього ж кандидата, а напередодні дня голосування, 23 жовтня, так само агітували проти Віталія Михайлішина та партії «Рідне місто». Антиагітація була виготовлена екс-депутатом Чернівецької міської ради Сергієм Лазарєвим. 

1


КОМЕНТАРІ (1)

Напередодні - не значить в день тиші. Головне, щоб в суботу такої агітації не було.

avatar

Кирило

14 листопада 2015 12:45