Найстаршого депутата Глибоцької районної ради Івана Звоздецького обрано заступником голови райради

Найстаршого депутата Глибоцької районної ради Івана Звоздецького обрано заступником голови райради

07.11.2014, 15:58

Штрихи до портрету

Vivat  не королю – Учителю, Громадянину!

         Майже середина листопада аж ніяк не квіткова пора. Може й тому в нього не той ніжний трояндовий характер (радше з шипами), а гостре правдиве слівце завжди на язиці. Чи треба говорити, що таких людей багато хто не любить і забудь-якої можливості прагне дошкуляти. Втім, він, Іван Звоздецький (на фото) – селянин від народження, вчитель від Бога і багаторазовий депутат районної ради за довірою жителів Кам’янки, жодного разу ні перед ким не гнувся, не терпів образи, не «перефарбовувся» у різні партійні кольори, котрі тимчасово виблискували на владних штандартах.

         Чи помилявся? Думаю, що так, бо хто з нас у житті може уособлювати Ісуса Христа, адже він у нашій уяві єдиний. Але Іван Денисович, переконаний, не чинив зловмисних помилок, а траплялись вони мимохідь, не усвідомлено і тоді, коли прагнув добра іншим, а зробити цього одразу не вдавалося. Саме так сталося нещодавно на районному зібранні за участю і голів місцевих рад. Іван Звоздецький мав необережність дещо необґрунтовано критикнути одного із сільських голів. Звинувативши в упередженості критикуючого, колеги того керівника ледь не хором накинулись на Івана Денисовича. Мабуть, мали на нього «добрий зуб» і за попередні,  до того ж об’єктивні критичні зауваження.    

Однак, здається, Іван Звоздецький, такі прояви, а не рідко і прямі погрози на свою адресу за тверду власну позицію історика, громадянина, правдолюбивість і чесніть сприймає витримано і мужньо, без задкування у кущі, як це робить дехто з його опонентів. Навіть тоді, коли мова іде про відстоювання загальнодержавних інтересів, а не особисті амбіції. Досить пригадати хоча б недавній період владування Януковича, партії регіонів…

         Власне, не стану ліпити далі святий образ Івана Денисовича, бо і такої гадки не мав. Його набагато краще знають колеги, односельці, сотні учнів, якщо не тисячі, котрим він присвятив десятки років самовідданої педагогічної праці, за що й отримав почесне звання заслуженого вчителя України, чимало інших нагород на освітянській ниві, а також на теренах справжнього патріотизму української незалежної держави. А завершальним штрихом нехай стане той, що 10 листопада Івану Звоздецькому виповниться 70 років від дня народження. І він є найстаршим нині у складі депутатського корпусу Глибоцької районної ради VI скликання. Vivat не королю – Вчителю, Громадянину

P.S.: У п'ятницю, 7 листопада, на черговій сесії Глибоцької районної ради Івана Звоздецького було обрано заступником голови райради. Вітаємо!

Василь Гейніш.

Фото Григорія Безверхнього.      

1


КОМЕНТАРІ (1)

Цікаво як він вжиється з Ванзуряком ?

avatar

Василь

07 листопада 2014 19:38