Найоплачуваніші вакансії вересня у Чернівцях: ринок праці напередодні осені і до 2017 року

Найоплачуваніші вакансії вересня у Чернівцях: ринок праці напередодні осені і до 2017 року

18.09.2016, 18:09

Дизайнер (художник-конструктор), головний бухгалтер, керівник групи, (телекомунікаційні послуги), судовий експерт, кухар – саме ці вакансії є найоплачуванішими у Чернівецькій області. Заробітна плата, яку пропонують роботодавці, від 6 до 7 тисяч гривень, що значно вище від середньої по області.

Про це розповідає в. о. директора Чернівецького обласного центру зайнятості Роман Криган.

Найбільше – 7 тис. грн роботодавці готові платити дизайнеру із конструювання та проектування меблів з практичним досвідом роботи, знанням спеціалізованих програм та головному бухгалтеру із досвідом роботи в сфері сільського господарства.

Керівнику групи з продажу телекомунікаційних послуг клієнтам малого та середнього бізнесу роботодавець пропонує заробітну плату – 6800 грн.

Завершують рейтинг вакансії судового експерта та кухаря з оплатою 6 тис. грн.

Традиційно популярними залишаються робітничі професії – токаря, муляра, електрогазозварника. Також потребує нових робітників сфера продажів та обслуговування, затребувані спеціалісти роздрібної торгівлі. Для роботодавця, який шукає персонал, найважливішими є досвід, навички та вміння працівника, а також бажання навчатися.

«У непростих економічних умовах фахівці обласної служби зайнятості здійснюють індивідуальний підхід до кожного клієнта, враховують всі їх побажання щодо пошуку підходящої роботи та пропозиції, які надходять від головних наших клієнтів – роботодавців», – наголошує Роман Криган.

Відділ організаційної та інформаційної роботи Чернівецького обласного центру зайнятості

Ринок праці напередодні осені

Кінець літа – період традиційного затишшя перед початком нового бізнес-сезону. Стан ринку праці у серпні лише підтверджує цю тенденцію. За даними Міжнародного кадрового порталу hh.ua, показники активності головних гравців ринку – роботодавців та пошукачів – залишились без змін. Вцілому за минулий місяць на сайті було розміщено близько 20 тис. вакансій і понад 52 тис. резюме.

Перед новим навчальним роком збільшилась кількість пропозицій для спеціалістів у галузі освіти. Також роботодавці активніше шукали випускників вишів, які вийшли на ринок праці цього літа. Помітне зростання вакансій спостерігалось у сфері автомобільного бізнесу, спортивних клубах і салонах краси. Рідше у порівнянні з липнем пропонували роботу бухгалтерам і фінансистам, фахівцям з маркетингу та реклами, HR-ам, працівникам у сфері страхування та нерухомості.

Серед пошукачів збільшили свою активність працівники освіти та держслужбовці. Також зросла кількість резюме від представників мас-медіа і спеціалістів у сфері консалтингу. У зв'язку із закінченням літнього сезону рідше шукали роботу представники туристичної галузі, спеціалісти з сервісного обслуговування і робітничий персонал

Традиційні лідери за кількістю резюме та вакансій – Київ, Дніпро, Одеса, Львів і Харків. У серпні збільшилась кількість резюме в Одесі, Івано-Франківську та Черкасах. Менш активно шукали роботу у Вінницький, Житомирській, Хмельницький, Закарпатській і Тернопільській областях. Саме у цих регіонах опублікували найменшу кількість нових резюме у порівнянні з попереднім місяцем. 

Кількість вакансій збільшилась в Київській, Полтавській, Рівненській, Сумській та Хмельницькій областях. Менше давали оголошення про роботу у Чернівецькій, Чернігівській, Запорізькій, Кіровоградській та Тернопільській областях.

Подолання піку кризи сприяло тому, що роботодавці почали сміливіше вказувати розмір матеріальної винагороди в оголошеннях вакансій. У серпні більше третини вакансій були опубліковані із зазначенням заробітної плати. Найчастіше відкрито заявляють про зарплату в таких проф. сферах як продажі, адмін. персонал, початок кар'єри, маркетинг та робітничі спеціальності.

ТОП зарплат у Києві

Вакансія

Зарплата

Спеціаліст відділу обслуговування клієнтів у міжнародну компанію

від 7 000 USD

Fullstack Ruby on Rails Developer у німецький офіс

4 000-5 000 EUR

SharePoint Consultant (German project)

2 000-2 500 EUR

Комерційний директор

від 40 000 грн.

Affiliate Manager

1 500 USD

Топ-менеджер з питань взаємодії з операторами мобільного зв'язку

від 30 000 грн.

Старший експерт з паливно-енергетичних питань

від 25 000 грн.

Менеджер з оптових продажів

17 000-25 000 грн.

Менеджер з продажів нерухомості

18 000-21 000 грн.

Junior Sales Manager (HoReCa, Advertising)

10 500-15 500 грн.

 ТОП зарплат у регіонах

Вакансія

Регіон

Зарплата

Technical Product Owner

Харків

8 000-10 000 USD

Erlang developer

Дніпро

від 75 000 грн.

Engineer (technical support for hardware)

Одеса

від 1 200 USD

Керівник відділу банку

Хмельницький

до 30 000 грн.

IOS розробник

Запоріжжя

від 900 USD

Комерційний директор

Черкаси

від 25 000 грн.

Керівник кол-центру

Донецьк

від 20 000 грн.

Бізнес-тренер

Львів

від 17 000 грн.

Адміністратор (прийом замовлень)

Херсон

400-500 USD

Менеджер по корпоративним клієнтам

Дніпро

від 10 000 грн.

 Дані були отримані у результаті аналізу бази даних вакансій та резюме Міжнародного кадрового порталу hh.ua у серпні 2016 року.

Служба зайнятості розробила прогноз ринку праці до 2017 року

   Науковці Інституту підготовки кадрів державної служби зайнятості вперше провели дослідження тенденцій попиту на професії та розробили короткостроковий прогноз ринку праці у пілотному регіоні – Житомирській області. Про це заявив в.о. Голови Державної служби зайнятості (Центрального апарату) Валерій Ярошенко, інформує прес-служба ДСЗ.

   «Ми вперше у рамках реформи служби зайнятості провели дослідження для формування короткострокового прогнозу ринку праці. Пілотним регіоном стала Житомирщина і тепер ми плануємо масштабувати проект на всю країну. Це дозволить аналізувати тенденції та значно скоротити обсяги безробіття в країні. Крім того, коли ми перейдемо до середньострокового прогнозу можна буде корегувати державні замовлення у навчальних закладах у відповідності до ринку праці та значно скоротити рівень безробіття молоді. А я нагадаю, що за методологією МОП в Україні майже 1,8 млн безробітних. Провідні країни ЄС вже давно працюють за цією моделлю та роблять прогнози на 5 та навіть 10 років уперед. Це дає їм змогу корегувати державну політику на ринку праці у відповідності до нових тенденцій», – заявив В. Ярошенко.

   За його словами, у Житомирі, Бердичеві, Коростені, Новоград-Волинському було проведено опитування роботодавців щодо поточних і перспективних потреб у робочій силі. У невеликих адміністративно-територіальних одиницях працівники базових центрів зайнятості провели суцільне опитування усіх місцевих роботодавців.

   У більшості районів області роботодавці сьогодні шукають лікарів, водіїв автотранспортних засобів, швачок, кухарів, складальників взуття, продавців, електрослюсарів, електромонтерів, офіціантів, барменів, електрогазозварників, шліфувальників-полірувальників виробів з каменю тощо.

   Результати опитування роботодавців дають змогу спрогнозувати тенденції розвитку ринку праці Житомирщини на 2017 рік. Роботодавці стверджують, що перспективними залишаться вакансії у медичній сфері, вакансії для кваліфікованих робітників з інструментом, робітників з обслуговування, експлуатації та контролю за роботою технологічного устаткування і машин. Також планується збільшення кількості вакансій у сфері торгівлі й послуг. Затребуваними будуть спеціальності швачок, електрогазозварників, кухарів, водіїв, складальників взуття, трактористів-машиністів, електромонтерів.

   «По Житомирському регіону найбільш затребуваними є саме робітничі спеціальності. При цьому ми бачимо, що ринок перенасичений юристами та економістами і у найближчі 2 роки серед роботодавців ці спеціальності будуть не популярні. Чого, до речі, не скажеш про лікарів», - зазначив В.Ярошенко.

   Роботодавці виявили високу зацікавленість такою ініціативою: на 99% анкет отримано відповіді. 99,5% підприємців заявили, що зацікавлені у майбутньому брати участь у подібних опитуваннях. Наступним регіоном, у якому буде проведено короткостроковий прогноз ринку праці, стане Харківщина.

ДОВІДКОВО:

HeadHunter Україна входить до складу найбільшого об’єднання рекрутингових проектів із восьми країн Європи та Азії з найширшою базою резюме на території Балтії та СНД — понад 20 млн.

З допомогою hh.ua більше 41 000 компаній шукають спеціалістів по 28 напрямках. До їхніх послуг пропонується понад 877 000 професійно складених резюме, які пройшли ручну модерацію HR-спеціалістів HeadHunter.

Основу пошукацької аудиторії сайту складають висококваліфіковані спеціалісти різного профілю. На сьогодні hh.ua володіє найчисленнішою аудиторією кандидатів ТОП-рівня та спеціалістів «західного взірця».

Усі проекти HeadHunter розміщені на єдиній онлайн-платформі. Робота з нами — це можливість публікувати вакансій та переглядати резюме у всіх країнах присутності HeadHunter з одного вікна.

На ринку міжнародного інтернет-рекрутменту HeadHunter Україна відомий не тільки роботою кадрового порталу, але й реалізацією багатьох успішних проектів. З 2006 року розгорнулась дослідницька діяльність компанії, спрямована на глибинний аналіз поточних тенденцій ринку праці й прогнозування його розвитку. У той же час була заснована міжнародна «Премія HR-бренд» — єдиний професійний конкурс в області побудови репутації роботодавця.

У кожній кар’єрі є hh.ua!

1