Найкращі результати ДПА з української мови у чернівецьких випускників, найгірші – в Герцаївському та Сторожинецькому районах

Найкращі результати ДПА з української мови у чернівецьких випускників, найгірші – в Герцаївському та Сторожинецькому районах

19.07.2016, 22:54

Відмінністю цьогорічного тестування було те, що випускники загальноосвітніх навчальних закладів складали Державну підсумкову атестацію (ДПА) з української мови, історії України та математики у формі ЗНО.

За словами директора Департаменту освіти і науки, молоді і спорту Чернівецької ОДА Оксани Палійчук, якщо минулого року в області було лише 38 випускників, які здали ДПА з української мови на 12 балів, то цього року – 81 випускник. З математики оцінку «відмінно» отримали  20 осіб, а з історії України – 58.

Найбільше 12-ти  бальників у Чернівцях: 54 – з української мови, 17 –математики та 40 з історії України.

«По області середній бал з української мови 5,6%, а минулого року 4,8%. Я не кажу, що це великий зріст, але це краще», – сказала Оксана Палійчук.  Також вона додала, що порадували результати з української мови і по районам, зокрема м. Новодністровськ, Кельменецький район.

Найгірші результати ДПА з рідної мови у випускників Глибоцького, Сторожинецького та Герцаївського районів.

Чиновниця зауважила, що поки невідомо, на якому місці перебуває область у загальному рейтингу за результатами ДПА.

Дві школи Чернівецької області стануть опорними. Третя – ще оформлює документи. У вересні вони отримають 5,5 млн. грн. на розвиток.

Як розповіла Оксана Палійчук, директор Департаменту освіти і науки Чернівецької ОДА, участь у конкурсі на визначення опорної школи взяли 14 загальноосвітніх навчальних закладів. Найкращими визначили Глибоцький та Кельменецький ліцеї, Хотинську гімназію.

- До 10 червня місцеві ради повинні були прийняти рішення про надання цим школам юридичного статусу опорної школи. Проте із трьох ЗНЗ таке рішення прийняли лише для Кельменецького ліцею, філіями якого стали Коновський та Лукачанский НВК, - розповідає Оксана Палійчук. – Також юридичний статус опорної школи був наданий Мамализькій школі, яка за результатами конкурсу посіла 5 місце. Проте вчасно виконала всі процедури щодо переоформлення. Філіями цього навчального закладу стали школи сіл Несвоя, Балківці та Стальнівці.  

Наразі Вижницька районна рада теж розпочинає процедуру оформлення документів для надання статусу опорної школу Миговському НВК. Департамент освіти і науки встановив термін – до 15 вересня.

- З держбюджету ми отримали 5,5 млн. грн. на підтримку і розвиток опорних шкіл, - продовжує Оксана Палійчук. – Якщо Миговський НВК встигне до встановленого терміну подати документи, то ці кошти ми розподілемо між трьома навчальними закладами.

Джерело: http://chv.tv/ та сайт http://acc.cv.ua/

1