Найбільший вишитий літопис  традиційного орнаментального мистецтва Буковини у Книзі рекордів України

Найбільший вишитий літопис традиційного орнаментального мистецтва Буковини у Книзі рекордів України

26.09.2017, 16:28

У номінації «Мистецтво, вперше, розміри» зареєстровано  міжнародний колективний проект  «Вишиті сторінки альбому  «Взори вишивок домашнього промислу на Буковині» Еріха Кольбенгаєра « як  «найбільший вишитий літопис  традиційного орнаментального мистецтва Буковини».

Проект представлено  на  регіональній виставці   «Вишиваний дивотвір», яку організовує рукодільна мережа «Санта».

Цьогорічна,  п»ятнадцята виставка   була присвячена 105-й річниці виходу в світ  альбому «Взори вишивок домашнього промислу на Буковині» Еріха Кольбенгаєра і мала  на меті   вивчення, відтворення  і популяризацію  традиційних  орнаментики  і вишивальних технік  Буковини  як  унікальної гілки України.

Сто три учасники  проекту  - майстри  з різних областей  України, а також Румунії, Росії , іноземні студенти, які навчаються в Чернівцях, відтворили  75 сторінок унікального альбому.

Проект демонструвався  в чернівецькому Художньому музеї, де традиційно відбуваються виставки «Вишиваний дивотвір», а також на обласній виставці  з нагоди 10-ї річниці  обласної мистецької премії  за збереження, відродження і розвиток народного мистецтва  імені Георгія Гараса і  десятиріччя  партнерства «Чотири регіони для Європи».

1