Найбільшу допомогу з держбюджету на формування інфраструктури отримала Мамалигівська об’єднана громада, найменший – Глибоцька

Найбільшу допомогу з держбюджету на формування інфраструктури отримала Мамалигівська об’єднана громада, найменший – Глибоцька

25.06.2016, 20:51

У 2016 році з Державного бюджету України на розвиток інфраструктури об’єднаним територіальним громадам передбачено субвенцію у розмірі 1 млрд. грн. Кошти субвенції розподілилиміж об’єднаними територіальними громадами за чіткою формулою: в залежності від кількості сільського населення і площі об’єднаної територіальної громади. Фінансування проектів за рахунок цієї субвенції відбуватиметься згідно з планом соціально-економічного розвитку об’єднаної територіальної громади.

Об’єднані територіальні громади Чернівецької області отримали субвенцію з державного бюджету на формування інфраструктури у сумі 45,4 млн. грн. Найбільший обсяг субвенції складає 8,7 млн. грн. в Мамалигівській об’єднаній громаді, найменший – 1744,8 тис. грн. – у Глибоцькій громаді.

Згідно Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 16.03.2016 р. №200, виконавчі комітети міських, селищних, сільських рад об’єднаних територіальних громад формують проектні заявки на проекти, які фінансуватимуться за рахунок субвенції. У свою чергу обласна державна адміністрація надає висновки щодо проектних заявок поданих об’єднаними територіальними громадами, а спеціально утворена при Мінрегіоні комісія погоджує їх або подає зауваження для їх усунення та повторного подання на погодження.

Чернівецька обласна державна адміністрація розглянула 42 проектні заявки від десяти об’єднаних територіальних громад та надала позитивні висновки на всі проектні заявки. Комісією при Мінрегіоні погоджено 38 проектних заявок, що складає 76,4 % від загальної суми коштів, передбаченої для десяти об’єднаних територіальних громад Чернівецької області.

Переважна більшість проектних заявок стосуються капітального ремонту доріг, вулиць, адміністративних приміщень, в тому числі для розміщення ЦНАПів, об’єктів соціальної сфери (школи, садочки, будинки культури), придбання шкільних автобусів, що значно посилить інфраструктурну спроможність об’єднаних територіальних громад.

1