Найбільше шансів стати головою Чернівецької облради в Олександра Фищука

Найбільше шансів стати головою Чернівецької облради в Олександра Фищука

26.11.2015, 18:42

- Якщо партія перемогла, то вона і висуває свого претендента. Було багато різних інсинуацій, розмови у пресі точилися, - зазначив Сергій Добржанський, в. о. голови секретаріату партії БПП "Солідарність".

А все тому, що незрозуміло, кого саме планують висувати на посаду голови Чернівецької облради та хто взагалі має право її обіймати. 

- Дехто послухав, дехто неправильно тлумачив, - сказав Сергій Добржанський.

Аби пролити світло на цю ситуацію, представники партії, яка набрала найбільше голосів, зібралися та офіційно обрали єдиного кандидата від свого осередку. Мовляв, їхній перший номер у списку - Володимир Куліш - особисто запропонував на місце голови облради Олександра Фищука. І ця кандидатура, каже, прийнятна для більшості.

- Дискусій не було з цього питання, й одноголосно, ще раз наголошую, одноголосно і Фищук, і Куліш підтримали цю пропозицію. Я думаю, що це буде серйозний сигнал для обласної ради, - підкреслив Сергій Добржанський.

- При обранні голови облради я думаю, що сюрпризів не буде. Скоріш за все, що цю кандидатуру підтримають більшість в обласній раді, - припускає Ігор Баб’юк, політолог.

Та закономірно виникає питання: чи може чинний голова облдержадміністрації очолити облраду?

- Згідно з законодавством, він може бути обраним головою облради, але тоді він повинен скласти повноваження голови ОДА. Тобто проблем у цьому немає, - запевнив Сергій Добржанський.

- Думаю, що певний час він буде виконувати обов’язки голови адміністрації, голови облради. Поступово відбудеться заміна. І Олександр Георгійович буде головою облради, - сказав Ігор Баб’юк.

І така кадрова політика добре продумана, каже політолог. Такий собі стратегічний хід.

- Абсолютно правильний підхід - перейти на стабільнішу роботу в обласну раду і 5 років мати вплив, скажімо так, на те ж прийняття рішення в обласній раді, - зауважив політолог.

Адже в Україні відбувається реформування системи влади. І за внесеними Президентом пропозиціями, такого поняття, як обласна адміністрація, не буде.

- А відповідно, голова адміністрації - також такої посади не буде, а буде посада префекта, яка абсолютно має інші повноваження й інші функції, тобто контрольні функції, - пояснив Ігор Баб’юк, політолог.

Та до цього справа дійде нескоро, каже політолог. Адже спочатку потрібно внести зміни до Конституції. А тим часом в Олександра Фищука немає конкурентів, вважають фахівці.

- Тим паче, голосування таємне. Так, тобто це не те, що тиснуть на кнопки, і бачиш, хто як голосував. Це дає інтригу, - підкреслив Сергій Добржанський, в. о. голови секретаріату партії БПП "Солідарність".

Та інтригує ще й те, чому Володимир Куліш так легко відмовився від посади голови облради. У кулуарах подейкують, що отримав привабливішу пропозицію.

Чи підтримають депутати кандидатуру Олександра Фищука, стане відомо вже наступного тижня. Перше сесійне засідання облради нового скликання відбудеться 1-го грудня.

Джерело: http://www.tva.ua/

1


КОМЕНТАРІ (3)

там кобевки які є ригівска брехлива шваль шо обріхує за шмат гнилої кобаси людей , в себе на сайті видаляє і змінює коменти то тут лишу________

Сьогодні - кобевку з написав(ла): в матеріалі петя не пхай свою доцю дурепу і шахрайку до нормальних людей! ти пеця ліпше розкажи як ти працював і вилизував коли в радники до рига папієва пішов. курво ти брехлива   Сьогодні  - кобевкам з написав(ла): в матеріалі твоїй дурепі далеко до Інги та до Альони, так шо ПНХ! ригівска папієвска шваль!
avatar

адресовано продажним кобевкам

26 листопада 2015 17:06

А хто такий цей Добржанський, що він щось каже? Це той хлопак що бігав за Тигіпком коли той був при янучарі у фаворі, а тепер до Пороха прилип?

avatar

Бельмондо

26 листопада 2015 17:52

то най ше той добржанский розкаже як хабарі на пару з родсвеніками гребе в ЧНУ

разговорчівий однако ))))))))

avatar

бельмонду

26 листопада 2015 17:56