Найбільша баклабораторія Чернівців отримала нове приміщення (ФОТО)

Найбільша баклабораторія Чернівців отримала нове приміщення (ФОТО)

01.11.2016, 16:02

Бактеріологічна лабораторія Чернівецького міського пологового будинку №1 була заснована у 2002 році на базі пологодопоміжного закладу. У зв’язку зі створенням в області перинатального центру та реконструкцією приміщення пологового будинку №1, лабораторію було переселено у старий корпус міської дитячої лікарні, де вона базувалась до появи в Чернівцях міської лікарні №1. Баклабораторію переселили на вільну площу цього медичного закладу після капітального ремонту.

- На базу Чернівецької міської лікарні №1 нашу лабораторію перевели нещодавно. Попередньо приміщення капітально відремонтували. Лабораторія отримала сучасні, відповідні до санітарних вимог кабінети, що дуже важливо для її ефективної роботи. Новосілля також суттєво покращило умови праці персоналу. Загалом на реконструкцію з міського бюджету було скеровано 750 тисяч гривень, - розповідає завідуюча бактеріологічної лабораторії Чернівецького міського пологового будинку №1 Алла Данчук. – Щороку працівники лабораторії здійснюють близько 50 тисяч різноманітних досліджень. Тільки за один день їх кількість може досягати 200. Проводимо весь необхідний спектр досліджень, застосовуючи мікроскопічний, мікробіологічний та серологічний методи. Незабаром плануємо урізноманітни перелік аналізів і доповнити його дослідженням на так звані крапельні інфекції.

Крім того, як відзначає Алла Георгіївна, заплановано, що з початку 2017 року кількість медичних закладів, які обслуговує бак лабораторія, збільшиться.

- Наразі забезпечуємо здійснення бактеріологічних досліджень для чотирьох медичних установ Чернівців – міського пологового будинку №1, міської дитячої лікарні, міської поліклініки №2 та міської лікарні №1. Заплановано, що з нового року спектр обслуговуваних лабораторією закладів буде розширений. Вона стане центральною в місті й сконцентровуватиме здійснення досліджень для всіх тих лікувально-профілактичних закладів Чернівців, які не мають власних бактеріологічних лабораторій, зокрема міської лікарні №3, міської поліклініки №1, медзакладів Роші та Садгори, - пояснює А. Данчук.

Джерело: http://www.bukmed.cv.ua/

1