Наглядова рада рекомендувала мерові звільнити гендиректора 'Калинки' за скандальні контейнери і не підтримала підвищення тарифів

Наглядова рада рекомендувала мерові звільнити гендиректора "Калинки" за скандальні контейнери і не підтримала підвищення тарифів

23.12.2014, 20:57

Наглядова рада при МТК "Калинівський ринок" рекомендувала міському голові Олексію Каспруку розірвати контракт з гендиректором ринку Володимиром Святошнюком. Таке рішення рада, яка складається з депутатів мічської ради, представників підприємців ринку та громадськості, ухвалила сьогодні на засіданні.

Причиною рішення стала скандальна ситуація, яка виникла на ринку — у секторі №4 з’явилися два нові контейнери.
Звернули увагу на нові торгові точки підприємці. Гендиректор ринку спочатку пообіцяв забрати їх, а потім відмовився. На засіданні ради В.Святошнюк сказав, що контейнери не є новими торговими точками, а розширення торгової точки місця, яке існувало досі.
У ході обговорення громадська рада з’ясувала, що в процесі отримання дозволів та встановлення контейнерів було допущено низку порушень на різних рівнях.

Рада вирішила також рекомендувати провести на ринку службове розслідування.

Факт порушення на ринку визнав і мер — на початку засідання громадської ради він повідомив, що за допущені порушення керівник сектором буде понижений на посаді, а гендиректору оголосять догану.

Для підприємців Калинівського ринку у Чернівцях піднімають тарифи. З 1 січня 2015 року пропонують адаптувати їх до індексу інфляції. У договорах підприємців з адміністрацією ринку це передбачено.

Відтак, тарифи на ринку збільшаться на 13,1%. Тож за 1 квадратний метр торговельної площі сплачуватимуть не 1,13 гривні, а 1,28 гривні. Наприклад, за 20-тонний контейнер братимуть не 576 гривень на місяць, а 652 гривні. В адміністрації ринку пояснюють, це необхідно зробити, бо передбачено угодами, а ще, відповідно до податкового законодавства, якщо не підвищити тарифи на індекс інфляції, те, що підприємство недоотримає, доведеться сплатити додатково.

Категорично проти цього виступив депутат Чернівецької міської ради Василь Максимюк, який свого часу керував ринком.

- При формуванні тарифів ніколи не керувалися індексом інфляції на поточний рік, натомість піднімали на прогнозований і закладений до бюджету на наступний рік показник. Я не розумію, чому підприємці мають страждати, - зазначив Максимюк.

Разом із підвищенням тарифу запропонували збільшити зарплати працівникам комунального підприємства "Калинівський ринок". Середня зарплата працівника Калинки - 4296 гривень, працівника адміністрації - понад 6 тисяч гривень. Підприємці, які входять до складу наглядової ради, таку пропозицію опротестували. Відтак пропозицію рада не підтримала.

Джерело: molbuk.ua та vidido.ua

1


КОМЕНТАРІ (1)

У Наглядовій раді  повноважний представник міського голови  заступник начальника фінансового управління  Світлана Адамович , яка і оголошувала пропозиція залишити без змін тарифи для підприємців, не підвизщувати зарплату на ринку, розірвати угоду зі Святошнюком.  

avatar

Леся

23 грудня 2014 19:12