Надзвичайний і Повноважний Посол Румунії в Україні Крістіан-Леон Цуркану відвідав сьогодні Чернівецьку область

Надзвичайний і Повноважний Посол Румунії в Україні Крістіан-Леон Цуркану відвідав сьогодні Чернівецьку область

13.10.2020, 19:57
Між Чернівецькою обласною державною адміністрацією та румунським посольством існують давні партнерські взаємини. Тож протокольна зустріч стала ще одним приводом поспілкуватися про співпрацю, а також обговорити актуальну ситуацію із захворюваністю на коронавірус.
 
– Головне своє завдання вбачаємо в тому, щоб на березі безпеки, коли закінчиться пандемія, опинилися якомога більше людей, щоб наші втрати були незначними, – пояснив у ході розмови з послом голова Чернівецької ОДА
Сергій Осачук
.
Під час зустрічі також ішлося про реалізацію реформи децентралізації в Україні, яку Крістіан-Леон Цуркану назвав позитивним перетворенням.
 
– Дуже добре, що повноваження влади передадуть на місця, адже громади так зможуть розвиватися швидше та якісніше. У Румунії також відбувалися подібні процеси. Головне тут – обрати хорошого менеджера, який грамотно розбудовуватиме свою територію, – поділився думками посол.
 
Насамкінець сторони домовилися продовжувати транскордонну співпрацю між Румунією та Україною, в тому числі й сприяти відкриттю додаткових пунктів пропуску.
1