Надзвичайний і Повноважний Послол Держави Ізраїль в Україні Джоел Ліон відвідав сьогодні Чернівці

Надзвичайний і Повноважний Послол Держави Ізраїль в Україні Джоел Ліон відвідав сьогодні Чернівці

25.07.2019, 19:30

Чернівецька область посилює співпрацю з Державою Ізраїль!!!

Сьогодні, 25 липня, заступник голови облдержадміністрації Василь Гостюк провів протокольну зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Держави Ізраїль в Україні Джоелем Ліоном.

Обговорено питання освітньої співпраці, зокрема, обміном між учнями Чернівців та Ізраїлю, поглиблення вивчення історії Чернівців та історії єврейства на Буковині. Також порушено питання прямого авіасполучення між Чернівцями та Тель-Авівом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На місці розстрілу євреїв у Садгорі відкрили пам'ятний знак

Заступник голови облдержадміністрації Василь Гостюк висловив зацікавленість обласної виконавчої влади у співпраці з ізраїльськими колегами у сфері соціалізації дітей з аутизмом. «В нашій області є заклад «Особлива дитина», тут для дітей з аутизмом реалізується проект АВАтерапію, який дає певні результати. Для нас важливо щоб кожна дитина могла знайти своє місце у суспільстві, щоб її уміння та навички були затребуваними на ринку праці. Знаю, що ізраїльські фахівці використовуючи передові технології мають значний успіх у соціалізації дітей з аутизмом. Нам цікава співпраця у цій сфері», - зазначив Василь Гостюк.

Також обговорено питання спільної роботи над відновленням забутих пам’яток історії та визначних місць пов’язаних з життям та смертю представників єврейської громади на Буковині. Надзвичайний і Повноважний Послол Держави Ізраїль в Україні Джоел Ліон висловив велику зацікавленість у співпраці з Чернівецькою областю.

1