Світлана Лазаренко, яка виконувала розпорядження мера Новодністровська про переміщення школи, відізвала свою заяву про звільнення

Світлана Лазаренко, яка виконувала розпорядження мера Новодністровська про переміщення школи, відізвала свою заяву про звільнення

02.11.2014, 12:41

Зранку, 31 жовтня, численна делегація працівників освіти та інших закладів, які підпорядковані відділу гуманітарної політики прийшла в кабінет міського голови з тим, щоб озвучити спільне звернення на захист свого начальника, проти якої 30 жовтня у час роботи 57 сесії міської ради виступили активісти-городяни.

С. М. Лазаренко у присутності колег звернулася до міського голови з тим, щоб він підтвердив той факт, що у питанні тимчасового переміщення на опалювальний період ЗНЗ ІІ-ІІІ ступенів, вона, як підлеглий посадовець, лише виконувала його розпорядження, – В. П. Мельник це підтвердив.

Освітяни висловили своє обурення за несправедливе паплюження посадової особи та особистості Світлани Миколаївни, у професійності, компетентності, порядності та інших людських якостях якої вони переконалися протягом багатьох років співпраці. Звернення озвучила завідуюча методкабінетом відділу гуманітарної політики Г. Ф. Грохольська. На підтримку начальника відділу виступила низка освітян, а в телефонному режимі – і директор департаменту освіти і науки О. М. Палійчук.

Світлана Миколаївна відізвала свою заяву про звільнення, написану під тиском громади. Працівники ж відділу гуманітарної політики звернулися до відділення міліції із заявою стосовно тих городян, які непристойно і по-хуліганськи вели себе по відношенню до усіх працівників відділу.

30 жовтня, нагадаємо, 57 сесія Новодністровської міської ради розпочалась у присутності багаточисельної громади міста, представники якої, згідно із поданою заявою, вимагали розглянути першим питання щодо ситуації з переміщенням учнів усіх закладів в одне приміщення на період опалювального сезону. Відповідний депутатський запит про розгляд розпорядження міського голови стосовно здійснення заходів та недопущення зриву опалювального процесу 2014/2015 рр. було подано депутатом І. В. Манаскуровим. З огляду на те, що ним не було представлено проекту рішення, такий запропонувала до уваги депутат В. П. Поцелуйко, яка звернулася до городян із проханням вислухати, а в разі непорозуміння перейти, як і вимагали активісти, до зали Будинку культури.

Першим пунктом проекту рішення зазначено: «Відмінити розпорядження міського голови № 191-р від 24.10.2014 р. „Про здійснення дієвих заходів та недопущення зриву опалювального процесу 2014/2015 рр.“». Також у проекті йдеться і про зобов’язання розпорядників коштів вжити заходів щодо зменшення споживання електричної та теплової енергії без порушення відповідного теплового режиму у приміщеннях та жорстко контролювати витрати бюджетних коштів на утримання установ.

На вимогу присутніх активістів проект доповнили пунктом про рекомендацію міському голові звільнити з посади начальника відділу гуманітарної політики С. М. Лазаренко.

Окремо йшлося і про звернення від депутатського корпусу до Прем’єр-міністра України А. П. Яценюка та Міністра інфраструктури України М. Ю. Бурбака про збільшення лімітів використання газу для м. Новодністровськ.

Користуючись нагодою, що на запрошення активістів на сесію прибув М. Ю Бурбак, цей документ було передано йому в руки. Тож за результатами поіменного голосування депутати одноголосно відмінили вище вказане розпорядженняміського голови.

У відповідь від імені присутніх новодністровців свої вимоги, викладені у 14 пунктах, озвучила Н. Ф. Тугарова.

Поки далі тривало засідання сесії, городяни продовжили розмову у Будинку культури, відтак вирушили до ЗНЗ ІІ–ІІІ ст. з вимогою подати теплоенергію до навчального закладу, що і було зроблено.

Візит до відділу гуманітарної політики виявився не з приємних, результатом чого стала заява начальника С. М. Лазаренко на ім’я міського голови з проханням звільнити її за власним бажанням. Про це повідомила Н. Ф. Тугарова, вдруге зайшовши до сесійної зали.

Незважаючи на велике протистояння на початку засідання, депутати пропрацювали до пообідньої пори і прийняли відповідні рішення за порядком денним.

Інна ГОНЧАР

Джерело: novod.info

Раніше ми повідомляли: Максим Бурбак вже почав виконувати передвиборчі обіцянки: підтримав громаду Новодністровська, яка бореться проти закриття школи

Мерія Новодністровська планує рейдерське захоплення школи? Батьки і педколектив протестують проти знищення навчального закладу

1