На зустріч виборам: «партія осені» проти  «партії каналізації»!

На зустріч виборам: «партія осені» проти «партії каналізації»!

10.10.2015, 17:58

Кілька вечорів поспіль у мене зникає світло. Раптово вимикаються усі прилади, і я починаю переживати за їх долю, щоб вони не перегоріли. Якщо я вірно зрозумів натяк, то, щоб мої страхи минули, я маю на виборах голосувати за «партію електромережі».

Щойно я заспокоївся, як у момент полоскання в мене відключилася пральна машина – раптово вимкнули воду. Потім вода зникала ще кілька разів, і я зрозумів, що свій вибір маю пов’язати з «партією водоканалу».

Життя налагодилося, аж наступили холоди – осінь є осінь. В хаті стало холодно, меблі й стіни вистигли, і випадковий дотик до них став лякати. Це тривало протягом кількох днів. Аж, нарешті, я зрозумів, що справа не у середньодобовій температурі нижче восьми градусів, а в тому, що потрібно голосувати за «партію тепломережі», бо, якщо ще й вимкнуть газову плиту, то не буде на чому навіть зігріти воду для грілки в студене ліжко.

Тепер я стою перед дверима туалету і паніка охоплює мене. А що буде, якщо заб’ється каналізація! Це ж буде справжній капєц! Мені було так погано лише, коли я дивився вчора ввечері ток-шоу.

Та, як це не дивно, спогад про телевізійні політичні баталії відразу заспокоює мене, бо приходить підказка: «За кого б я не проголосував, я проголосую за «партію каналізації».

Коло замкнулося. Тому я рішуче йду з дому на вулицю і шукатиму там «партію осені».

 Валентин Ткач

Ілюстрація: Jan Blencowe, Luminary of the Autumn Night Sky

1