На завершення всеукраїнського туру Валерія Чорней презентує книгу 'Яблуко в тайстрі' у рідних Чернівцях

На завершення всеукраїнського туру Валерія Чорней презентує книгу "Яблуко в тайстрі" у рідних Чернівцях

13.03.2017, 14:51

Найбільш трепетні презентації для авторського серденька. 23-24 березня у ріднесеньких Чернівцях відбудуться літературні зустрічі, під час яких говоритимемо про книгу "Яблуко в тайстрі". На ваш вибір: 

23 березня

11.30, резиденція ЧНУ (21 аудиторія, 6 корпус) - зустріч Валерії зі студентами, викладачами та усіма бажаючими. Модерує головний редактор "Видавництва Старого Лева", письменниця Мар'яна Савка.

24 березня 

19.00, Літературний целанівський центр - літерутарний вечір Валерії у рамках тижня Видавництва Старого Лева у Чернівцях. Модерує літературознавець, критик, викладач Лілія Шутяк.

"Книга народжувалася у моїй душі усе життя, - говорить Валерія Чорней. - Адже роман-містерія "Яблуко в тайстрі" є переосмисленням мого гуцульського етнічного коріння, сили народного мистецтва, долі країни. Присвячений твір пам'яті мого батька, який був карпатським різьбярем. Це книга про два види сердець: одне вміє глибоко бачити свою націю та, зокрема, через мистецтво перетворювати її у безсмертний, непереможний національний міф. А інше серце осліпло, ніколи не вміло витворювати своєї країни".

Довідка

Валерія Чорней - журналістка, письменниця. Деб'ютний роман-містерія "Яблуко в тайстрі" вийшов у "Видавництві Старого Лева" у 2016 році. Як журналіст пише на культурні та історико-пізнавальні теми. Найбільш улюбленими за десять років роботи журналістом стали поїздки українськими селами та спілкування з людьми своєї країни, а також написання репортажів. Захоплюється світом фотографії, творчістю Марії Приймаченко. Майже щодня поряд з нею - вірний собака Жужик. Мріє почути спів китів. Мешкає у Чернівцях.

1