На загальних зборах сіл Костичани та Котелеве обговорили перспективи децентралізації

На загальних зборах сіл Костичани та Котелеве обговорили перспективи децентралізації

25.02.2018, 21:20

У Новоселицькому районі відбулися загальні збори сіл Костичани та Котелеве. Участь у загальних зборах взяв народний депутат України Григорій Тіміш. 

- Взяв участь у загальних зборах сіл Костичани та Котелеве Новоселицького району. Не зважаючи на не зовсім сприятливу погоду та холод у місцевих закладах культури, де проходили ці заходи, людей прийшло чимало, - поділився враженнями  народний депутат України Григорій Тіміш. - Це говорить про те, що люди активні та готові долучатися до обговорення та вирішення першочергових проблемних питань, які постають перед громадами. Одне із питань, яке турбує жителів цих поселень - робота в напрямку реформи децентралізації, об'єднання з іншими селами та отримання статусу ОТГ. Багато цікавих думок почув від місцевих активістів, органів влади та представників офісу реформ. Вважаю, що такі обговорення сприяють ухваленню розумних та зважених рішень. Зі свого боку зауважив, що обов'язково необхідно прораховувати фінансову спроможність, враховувати доступність, інфраструктуру, географічні та історичні особливості для того, щоб громади були успішні та відповідали вимогам та очікуванням людей. До цього, з нашою командою однодумців, у співпраці з керівництвом сіл Котелеве і Костичани багато чого вдалось реалізувати. В Костичанах, для прикладу, кошти соцеконому пішли на вуличне освітлення та ремонт спортивного залу місцевої школи, в Котелеве вдалось відремонтувати покрівлю школи, яка потребувала ремонту вже 13 років.

Світлина від Григорія Тіміша.

Бути присутнім на зборах Котелевської громади і не завітати до одної з найкращих бібліотек Новоселицького району, було б край не коректно і не справедливо, - продовжив Григорій Тіміш. -  Звичайно ми не з порожніми руками, підключили бібліотеку до інтернету. Ротар Роза Іванівна як і подобає справжній ґаздині «книжкової резиденції», пригостила нас смачною запашною кавою, розкрила секрети своєї роботи. Книгу котелевської бібліотеки замовляють навіть заробітчани-односельці що за кордоном, з кожним роком, зі слів пані Рози, збільшується коло читачів!!!!!!, сільська бібліотека стає справжнім центром багатьох культурних подій села.

Світлина від Григорія Тіміша.

1


КОМЕНТАРІ (3)

Цікавий випадок в с.Костичани Новоселицького району. Депутат Верховної Ради України від партії Президента України закликав мешканців села «не поспішати» з прийняттям рішення щодо впровадження реформи децентралізації! Звичайно, це не позиція БПП в цілому, це позиція її окремих представників. Але чому ці представники зібрались саме в нашій, найменшій за розмірами, Чернівецій області?!

avatar

Учасник

26 лютого 2018 21:44

Чергова штанга від Максимкіних ботів..... Насправді вся дискусія велась навколо об’єднання Тарасівці- Костичани- Ванчіківці..... Комусь вона не подобається, ось і харкають...

avatar

Григорій

27 лютого 2018 09:21

Шановний учасник, ти ж там навіть і не був! Якщо був би, то такі речі не писав! Є відео цього заходу! Можна подивитись і все тобі стане ясно!

avatar

27 лютого 2018 10:16