На Вижниччині вшанували пам‘ять Дмитра Загула

На Вижниччині вшанували пам‘ять Дмитра Загула

21.11.2017, 20:35

З нагоди Дня гідності та свободи на Вижниччині вшанували пам‘ять буковинського письменника та поета Дмитра Загула. У його рідному селі Мілієве з гордістю згадують про свого земляка, який не скорився Радянській владі, через що був засланий до Сибіру. Але у своїх віршах, своїм серцем та думками він завжди підтримував український народ. Це була людина, яка гідно прожила своє не легке життя.

І сьогодні у Мілієвській школі, де він навчався, відбулося вручення Літаратурної премії ім. Дмитра Загула, яка заснована ще з 1990 року.

- Привітав лауреатів премії з нагородою та побажав творчої наснаги у справах на благо нашої країни, - розповів про урочистий захід голова ЧОО ПП "БПП-Солідарність", народний депутат України Іван Рибак. - Разом із учнями, вчителям, батькам та гостям заходу вшанували пам‘ять полеглих Героїв за рідну Україну.  А для гідного вшанування пам‘яті про буковинського поета, крім вже обладнаного нещодавно у школі творчого класу «Літературна світлиця ім. Д.Загула», запропонував також випустити книжку з його роботами, що допоможе популяризувати українську мову!

Напередодні народний депутат України Іван Рибак відвідав Банилівську школу ім. Івана Діяконюка, що у Вижницькому районі. Під час зустрічі із педагогічним колективом та керівництвом закладу прозвітував про результати роботи народного депутата. 

У цій школі вже вдалося провести енергозберігаючі заходи, замінивши вікна та двері. Також придбати комп’ютери, які сьогодні особисто передав для навчання дітей.

Окремо разом із присутніми парламентар обговорив нещодавно прийнятий Парламентом Закон про освіту. Адже через загострення уваги на питанні мови, вчителі часто не знають про переваги освітньої реформи.

Світлина від Ivan Rybak.

1