На Вижниччині вшанували Героїв Небесної Сотні

На Вижниччині вшанували Героїв Небесної Сотні

21.02.2016, 01:03

19 лютого у Вижниці вшанували Героїв Небесної Сотні. Вечір пам’яті «Зима, що змінила нас» відбувся у залі засідань районної ради за участю керівників районної влади, громадськості. 

Спільним виконанням Державного Гімну та хвилиною мовчання розпочався захід присвячений вшануванню пам’яті Героїв Небесної Сотні.

До присутніх звернулися перший заступник голови райдержадміністрації Ілля Романюк та голова районної ради Михайло Андрюк.

Спогадами про Майдан поділилися безпосередні учасники тих подій письменниця, жителька села Іспас Олена Швейко, заступник голови громадського об’єднання «Майдан» Олена Акришора, заступник голови райдержадміністрації Клавдія Назаренко.

У своєму виступі Олена Акришора звернулася до молодого покоління з закликом пам’ятати про Героїв Небесної Сотні, про тих, хто заради гідного майбутнього України віддали найдорожче – своє життя.

Клавдія Назаренко закликала всіх до порозуміння та єдності задля спільної мети – побудови вільної, незалежної України.

Під час заходу звучали патріотичні вірші «Рятуймо неньку Україну», «Слава воїнам АТО» у виконанні Олени Швейко, з Молитвою за Україну та віршем присвяченим воїнам десантникам виступила вихованка Берегометського селищного будинку народної творчості та дозвілля Антоніна Мицкан, вірш «Червоні маки» декламувала вихованка Вижницького БДЮТ Марта Вадилюк.

Нікого не залишила байдужим літературно-мистецька композиція «Повертайся живим у виконанні аматорів Лукавецького сільського будинку культури (директор Валентина Шевчук).

Насамкінець учасники зібрання переглянули адр из документального фільму «Зима, що змінила нас».

 

Сьогодні, 20 лютого, у Вижниці відбулася акція «Запали свічку скорботи». Школярі, мешканці та гості міста прийшли на площу Героїв Майдану з лампадками аби вшанувати подвиг учасників Революції Гідності та увічнити пам’ять наших Героїв, які ціною власного життя захищали європейське майбутнє України.

Традиційно захід розпочався спільним виконанням Гімну України.

З кількох десятків свічок люди виклали надпис «ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ» та вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

До присутніх зі спогадами про події Революції Гідності звернувся Вижницький міський голова Олексій Чепіль. Він пригадав ту ніч, коли побили студентів на Майдані, трагічні події на Інститутській, коли ми втратили сотні наших Героїв. «Два роки тому саме в ці дні загинуло найбільше учасників Революції Гідності, в основному від вогнепальних поранень, - сказав він. – У лютому минулого року Президент України Петро Порошенко підписав Указ «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні». Документом встановлено щорічне відзначення 20 лютого Дня Героїв Небесної Сотні – на знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України».

Насамкінець учасники акції разом помолилися за душі загиблих і за тих, хто нині боронить нашу батьківщину від ворога.

 Сектор внутрішньої політики та доступу до публічної інформації апарату Вижницької райдержадміністрації 

1