На виборах 'Наша Україна' міняла членів окружкомів в інтересах Партії регіонів. На Буковині також?

На виборах "Наша Україна" міняла членів окружкомів в інтересах Партії регіонів. На Буковині також?

28.01.2013, 16:46

Голова політради "Нашої України" Сергій Бондарчук визнав, що його партія на парламентських виборах 2012 року виконала "технічне завдання в інтересах Партії регіонів". Про це він заявив в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна", коментуючи підозри партійців про те, що лідер "Нашої України" Віктор Ющенко співпрацює з Партією регіонів.

"Для мене дико, що люди, які персоніфікують себе з націонал-демократичним рухом, прислужують нинішній владі. Як би сумно це не звучало, але я змушений визнати, що партія "Наша Україна" виконала на минулих виборах у Раду технічне завдання в інтересах Партії регіонів", - сказав Бондарчук.

"Це питання до керівників кампанії – Віктора Ющенка й "казначея" Віктора Івановича Костенка. Ці дві людини несуть повну відповідальність за те, що відбувалося, зокрема за те, що мінялися члени окружних виборчих комісій в інтересах Партії регіонів", - заявив він.

"Це встановлені документами факти. У Дніпропетровській області навіть справу кримінальну завели, бо намагалися використовувати мій електронний підпис, щоб здійснити заміну. Може, Віктор Андрійович злякався, що й це питання спливе на з'їзді", - додав Бондарчук.

Він зазначив, що в партії є й інші претензії до Ющенка.

"Перед тим, як іти на парламентські вибори, Віктор Андрійович на прес-конференції заявив, що погасить усі борги "Нашої України". Тож ось, він не лише не обслужив старі борги, після виборів утворювалися нові! Звісно, у людей, які брали участь у кампанії, виникли певні питання", - сказав Бондарчук.

"Я точно можу сказати, що після нашого з Валентином Наливайченком приходу в партію у 2010 році й до виборів у Раду 2012 року я нічого не знаю про роль Віктора Андрійовича у фінансуванні "Нашої України", - додав він.

Нагадаємо, головою Чернівецької обласної організації партії Наша Україна є колишній губернатор Буковини Володимир Куліш. Під час останніх парламентських виборів Володимир Куліш спричинив скандал, коли підтримав кандидата від Партії регіонів.

Цитата:

Володимир Куліш,
екс-голова Чернівецької обласної державної адміністрації, лідер крайового осередку «Нашої України», кавалер ордена «За заслуги" ІІІ ступеня

- Ще за часів, коли я був губернатором, побачив, наскільки Артем Семенюк відповідальна та завзята до роботи людина. Це підприємець, який, завжди чесно сплачуючи податки, наповнює коштами місцеві бюджети, що йдуть на розбудову та відродження буковинського села. Вслухайтесь у цей факт - він створив близько тисячі робочих місць! Якби у нашому краї таких роботодавців було більше, рівень безробіття на Буковині дорівнював би нулю.За мого губернаторства Артем Семенюк отримав почесну державну нагороду від Президента Віктора Ющенка - орден «За заслуги» III ступеня. І це в той час, коли батько Артема Семенка був заступником голови Партії регіонів Віктора Януковича. Це тому, що Артем Семенюк заслужив цю нагороду своєю нелегкою працею, бо дбає про наш край, про людей, хоче зробити на Буковині життя комфортнішим. Я тоді без вагань підписав подання Президентові. Праця партійного забарвлення не має.

Пояснювати поведінку голови облорганізації своєї партії довелося навіть екс-президенту Віктору Ющенку.

- Я розмовляв з Кулішем і він мені сказав: я цього інтерв’ю не давав, - сказав В.Ющенко.

Нагадаємо, йдеться про агітаційний випуск газети "Свобода слова", в якій Володимир Куліш підтримав кандидата на окрузі №204 (м.Хотин) від ПР Артема Семенюка.

1