На Волині головного лікаря онкодиспансеру та інших вперше обирали на конкурсі, а на Буковині досі інтригують (+ВІДЕО)

На Волині головного лікаря онкодиспансеру та інших вперше обирали на конкурсі, а на Буковині досі інтригують (+ВІДЕО)

07.10.2016, 12:11

Вперше у волинських медичних закладах, обласному дитячому територіальному медичному об’єднанні та обласному онкологічному диспансері, відбулись вибори на посаду головного лікаря.

З ініціативи депутатської фракції "Українське об'єднання патріотів - УКРОП", яку підтримав голова обласної ради Ігор  Палиця, в області запровадили прозоре призначення керівників комунальних установ. Раніше кандидатури на ці посади погоджувало управління охорони здоров’я облдержадміністрації.

Керівника обласного онкодиспансеру обирали з чотирьох претендентів. А зробили це самі працівники закладу, яких налічується понад 360 чоловік. У бюлетені є графа - не підтримую жодного кандидата.  

Раніше керівника призначали чиновники, а тепер це роблять трудові колективи. Новий порядок призначення головних лікарів медики сприйняли схвально. Для того, щоб взяти участь у голосуванні дехто навіть вийшов з відпустки, в тому числі декретної, бо хочуть висловити свою думку. 

Люди втішені тим, що під час призначення керівника всього закладу, хтось нарешті захотів довідатися також і їхню думку. У кожного працівника закладу є своє бачення, яким повинен бути керівник. 

Другий крок сміливого кадрового експерименту - це обговорення результатів виборів на засіданні  профільної медичної комісії обласної ради.

Нарешті за призначення головного лікаря голосуватимуть всі депутати обласної ради, а лікарні таким чином отримають нових керівників. 

1


КОМЕНТАРІ (2)

Так вы спросите у работников учреждения.Есть даже фото с поднятыми руками,соответствующие обращения с подписями.Что Швондерам еще надо?

avatar

Медик

07 жовтня 2016 09:35

Таємне голосування з 3-5 кандидатами, це вибори і конкурс. А те шо руки піднімали, це профанація. якшо такі впевнені, то чого боятися, проведіть таємні вибори. Виставіть Гонцу, Тащука, Ляшка і ще 2-3, хай в таємному режимі голосують! Тоді і побачуть правду. А під загрозою звільнення любий руку підніме.

avatar

Онкодиспансер

07 жовтня 2016 10:35