'На тверду двієчку!' Чернівецькі журналісти незадоволені закритістю нової очільниці МОЗ Зоряни Скалецької

"На тверду двієчку!" Чернівецькі журналісти незадоволені закритістю нової очільниці МОЗ Зоряни Скалецької

08.10.2019, 13:37

Журналісти різних чернівецьких ЗМІ розчаровані рівнем комунікації нової міністерки охорони здоров'я з представниками громадянського суспільства. Наступного дня після завершення візиту до Чернівців ні на сайті МОЗ, ні на офіційній сторінці МОЗ немає жодної інформації про перебування міністерки у Чернівцях.  

Про це йдеться у їхніх дописах у ФБ. 

- Приїхала до нас міністерка МОЗ Зоряна Скалецька. Приїхала вперше... на конференцію у БДМУ. - Поділилася очікуваннями журналістка  Людмила Осадчук. - Я ж вирішила - приїхала міністерка і, напевно, не лише на конференції посідити. Хоча про спілкування з пресою, на жаль, ніде не йшлося. Але, думаю, є гарний шанс поспілкуватися, хоч недовго, з пані міністеркою Zoryana Skaletska. Розпитати про подальшу долю медреформи, адже стільки фейків навколо і стільки переживань у людей. І краще, ніж міністерка МОЗ, це ніхто не зробить. Але не судилося, бо часу у міністерки на то не виявилося. Питала у прес-служби, може десь до лікарні поїде - інформації немає.

- І згадався перший візит Уляна Супрун, без помпезності, не на конференцію, а до лікарів, у лікарні. І з пресою спілкувалася за кавою, у неформальній обстановці і на всі питання відповіла. Шкода, що з новою міністеркою так не вийшло ... - підсумувала Людмила Осадчук.

 - Читала, що сьогодні до нас мала приїхати нова міністерка охорони здоров'я Зоряна Скалецька для відкриття "Осінньої медичної школи".

Світлина від BukNews.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністр охорони здоров’я Уляна Супрун у Чернівцях, але ніхто не знає де вона перебуває

Чернівці нагадали Уляні Супрун Прагу або Відень

В.о.міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун зустрілася зі студентами - майбутніми медиками

Міністр Супрун закликала чернівчан вимагати перинатальний центр у депутатів облради: держава свою частку внесла

Та й стало цікаво, як же відбулася зустріч, що казала нова міністерка, яке враження справила... Підтримала колегу журналістка Галина Олійник. - Загуглила, але ніц журналістської інформації не знайшла. Лише перепощені з сайту БДМУ кілька знімків з відкриття 'медичної школи". Жодних репортажів, інтерв'ю...Ну і в соцмережах читала розчаровані дописи колег про те, що не вдалося поспілкуватися з пані Скалецькою. Зайнята ж бо...

- Не знаю, може, я погано шукала... Але вкотре згадую приїзд Уляни Супрун... Мудра, відкрита для студентів та преси, проста... Ех... та що там говорити... А тут... Бачу, нова влада взагалі має журналістів нізащо. То розводить, як дєвочєк, звільненнями всяких бОгданів, то їх менделі всілякі штовхають, а президент потім публічно ще й стібеться з цього. Має влада журналістів, одним словом. Тенденція, однако... - робить висновок Галина Олійник.

Ті журналісти, яким все-таки пощастило поспілкуватися з пані Скалецькою, теж незадоволені її комункативними здібностями.  

Враження пані міністр залишила взагалі огидні. Не кажучи вже про дещо хамське спілкування до початку запису інтерв'ю!!! Такий собі початок комунікації зі ЗМІ, на тверду двієчку!!! - прокоментувала поширене відео журналістка Юлія Стеранка.

)))) Ну й інтерв'ю))) Явно пані міністерка була в захваті від того, що їй треба щось коментувати ) а фрази які загальні, ну прям блєск ))) але вам ще пощастило ) деяким журналістам і того не сказали ))) Та навіть і під час інтерв'ю видно, як вона крізь зуби відповідає. Так і написано на обличчі - "шо ви ат мєня хатітє?!" - прокоментувала побачене Галина Олійник .

На основному фото: Цим фото сказано все. Вранці зрозуміла, що мені дуже пощастило, що пані міністерка не мала часу поспілкуватися з журналістами, - припустила Людмила Осадчук.

ДОВІДКОВО: 

7 жовтня у Чернівцях з робочим візитом перебувала Міністерка охорони здоров'я України Зоряна Скалецька.

Міністерка взяла участь у відкритті Осінньої школи з медичної освіти у БДМУ. Зоряна Скалецька також зустрілася з в.о.голови Чернівецької ОДА та головою Чернівецької обласної ради. 

Зоряна Скалецька перебувала у Чернівцях на запрошення організаторів україно-швейцарського проєкту «Розвиток Медичної Освіти» (Medical Education Development/MED) та ВДНЗ України «Буковинський державний медичний університет».

1