На Центральній площі Чернівців мітингують (оновлено о 15.48)

На Центральній площі Чернівців мітингують (оновлено о 15.48)

04.12.2013, 18:26

О13.00 на Центральній площі розпочався мітинг. На площу прийшло приблизно 500 учасників. Біля пам’ятника Шевченку стоять переважно студенти і пенсіонери. Є серед мітингувальників і викладачі.

Викладач філфаку Лариса Бережан виступила перед мітингувальниками, запевнивши, що країні потрібна підтримка.

До мікрофону підійшла жінка з села Драчинці, яка розповіла, що роками намагається покарати вбивцю свого сина, але довести це у судах не може: "Просту людину у наших судах не чують! Тут хабарники! Не здавайтеся", - закликала жінка.

Перед мітингувальниками виступив лідер буковинської "Батьківщини" Іван Мунтян.

Час від часу промовці "підбурюють" кричати гасла "Банду геть!" та "Разом - і до кінця", мітингувальники їх підтримують.

Одні студенти уважно слухають промовців, інші - жваво обговорюють, хто і чому не прийшов на євромайдан. Але і далі студенти розмальовують себе жовто-блакитною фарбою та пишуть плакати: "Влада підтримує студентів, побивши їх "легенько" палицями".

Крім виступів, учасників мітингу розважив флеш-моб активістів, які збирали Януковичу торбу в дорогу. За словами ініціатора акції Олександра Бербеки, зараз багато мови про те, що Янукович має піти, тому активісти вирішили йому допомогти та зібрати необхідні, на їх думку, речі. Протягом усієї акції з динаміків лунала "Мурка".

Відтак у присутності близько 500 мітингувальників, організатори флеш-мобу винесли картату торбу в яку поклали ті речі, які на їх думку, знадобляться Януковичу й закликали присутніх й собі щось покласти. Серед інших речей, до картатої торби потрапили кайданки, тюремний одяг із надписом «Зек № 001» та передвиборчі обіцянки Януковича й Партії регіонів.

Крім того, чимало учасників мітингу вкинули до торби копійки, здебільшого дрібного номіналу. Хоча хтось розщедрився на 1 гривню та 10 російських рублів. Не обійшлося й без знакових для президента курячих яєць, їх також чимало накидали.

По завершенні флеш-мобу, активісти розгорнули великий аркуш паперу, де кожен бажаючий міг написати свої побажання Януковичу.

Перед мітингом студенти знову організували ходу Чернівцями. Цього разу колона мітингувальників, яку вже традиційно супроводжують автомобілі з українською символікою, пройшлася вулицею Романа Шухевича (Дубінською).

Наразі мітинг продовжується. Майдан вимагає відставки Михайлішина, Папiєва та всіх голів РДА.

Джерело: molbuk.ua, vidido.ua та БукІнфо

1


КОМЕНТАРІ (1)

Перед учасниками мітингу виступив підер з Буковини Іван Мунтян

avatar

Студент

04 грудня 2013 15:20