На території Киселівського дендрологічного парку 'Гайдейка' невідомі вирубали 129 дерев

На території Киселівського дендрологічного парку "Гайдейка" невідомі вирубали 129 дерев

03.02.2020, 10:14

Наприкінці січня 2020 року працівники Державної екологічної інспекції Карпатського округу виявили незаконну рубку на території Киселівського дендрологічного парку "Гайдейка".

Екологів сюди покликали місцеві жителі, які обурились вирубкою дерев в дендропарку, повідомляє "Кіцмань сіті".

Екоінспектори з представниками сільради та місцевими жителями під час перевірки виявили, що протягом 2019-2020 років у "Гайдейці" вирубано 129 дерев порід ялина, дуб, ясен, черешня, акація, клен, береза, осика. Осіб, які рубали дерева на території дендрологічного парку місцевого значення, поки не встановлено. Цим зараз займаються правоохоронці. За результатами перевірки складено акт щодо порушення природоохороного законодавства.

Довідка

Киселівський дендрологічний парк "Гайдейка" — дендрологічний парк місцевого значення в Україні. Розташований у межах Кіцманського району Чернівецької області, за 4 км на північ від села Киселів і неподалік від села Степанівка.

Площа 20,4 га. Статус надано 1999 року. Перебуває у віданні Киселівської сільської ради.

Статус надано для збереження давнього дендрологічного парку, закладеного 1864 року поміщиком Іваном фон Зотта. Зростає понад 15 видів дерев і кущів, у тому числі цінних та екзотичних: тис, кипарисовик, лимонник китайський, тюльпанове дерево, магнолія Суланжа, ялівець та інші.

1