На території Чернівецької області 38 комунальних медичних закладів та установ перетворено на комунальні некомерційні підприємства

На території Чернівецької області 38 комунальних медичних закладів та установ перетворено на комунальні некомерційні підприємства

11.10.2019, 14:45

Перші дні жовтня цього року запам’ятаються низкою зустрічей з провідними організаторами вітчизняної системи охорони здоров’я. Днями голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян мав приємність спілкуватися з міністеркою охорони здоров’я України пані Зоряною Скалецькою, а вже нступного дня  з такою ж приємністю провів зустріч з очільницю західного територіального підрозділу новоствореної Національної служби здоров’я України Мар’яною Возницею.

Від недавно на пані Мар’яну покладені непрості та поважні обов’язки, зокрема, щодо забезпечення дотримання державних гарантій медичного обслуговування населення восьми західних та південно-західних областей України.

Так само, як напередодні, Іван Мунтян поінформував, що наразі на території Чернівецької області 38 комунальних медичних закладів та установ перетворено на комунальні некомерційні підприємства. Маю надію, що цей новий статус додасть їм господарської та фінансової автономії, управлінської ефективності, сформує у них стимули для поліпшення якості надання медичних послуг. Тобто процес реформування відбуватиметься в позитивному руслі.

- Ми ж, обласна рада, зі свого боку сприятимемо якомога ефективнішому впровадженню реформ, завжди в пріоритеті розглядаючи життя та здоров’я пацієнтів, - наголосив посадовець. 

Іван Мунтян висловив переконанання, що нинішній візит, як і діяльність Національної служби охорони здоров’я на теренах Чернівецької області, допоможуть владі та громаді Буковинського краю успішно реалізовувати основні положення реформи медичної галузі.

1