На Буковині затримали 24 500  марок, в тому числі із  зображеннями Гітлера,  Гіммлера і бойовиків  'днр' і 'лнр' (+ФОТО)

На Буковині затримали 24 500 марок, в тому числі із зображеннями Гітлера, Гіммлера і бойовиків "днр" і "лнр" (+ФОТО)

07.01.2016, 00:49

Чернівецькі митники спільно з представниками УСБУ у Чернівецькій області виявили предмети з ознаками належності до культурних цінностей

 Значну партію рідкісних поштових марок як окремо, так і в 34 клясерах, що містили колекції тематичних поштових марок та інших філателістичних матеріалів, виявлено 6 січня 2016 року по обіді в пункті пропуску “Порубне-Сірет” митного поста “Вадул-Сірет” співробітниками Чернівецької митниці ДФС спільно з представниками СБУ у Чернівецькій області під час проведення спільних заходів по недопущенню незаконного переміщення через митний кордон України предметів, які підпадають під дію Закону України "Про вивезення, ввезення та повернення культурних цінностей".

Дані предмети з ознаками приховування та без будь-яких дозвільних документів, що  дають законну підставу для їх  переміщення через митний кордон України, намагався незаконно вивезти за межі митної території України наш співвітчизник. Зазначений товар, серед якого єІі заборонений до вивезення, знаходився у картонній коробці під виглядом посилки та у ручній поклажі у мікроавтобусі марки “Мерседес”.

Із майже 24 500 вилучених марок, що були випущені у різні часи починаючи з 1880 року, є примірники з зображеннями з різноманітної тематики: мистецтво, спорт, релігія, фауна та ін. Серед колекційних предметів є марки із зображеннями лідерів нацистської Німеччини Адольфа Гітлера та Генріха Гіммлера. Знайшлося тут місце навіть екземпляру із зображенням бойовиків так званих ДНР та ЛНР. Також вилучено грошові знаки часів Російської Імперії, проштамповані печаткою революційної повстанської армії Махно.

Що стосується географії вилучених поштових конвертів (48 шт.) та листівок (40 шт.), то вона досить різноманітна, й охоплює європейські, американські, африканські та азіатські країни.

Відносно водія транспортного засобу відповідно до ч.1 ст.483 Митного кодексу України складено протокол про ПМП, предмети правопорушення вилучено. Санкції зазначеної статті передбачають накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товарів - безпосередніх предметів порушення митних правил з конфіскацією цих товарів.

Що ж стосується належності предметів до культурних цінностей, то остаточне рішення щодо їх подальшої долі буде прийнято після проведення експертизи.

1


КОМЕНТАРІ (1)

avatar

Myhajlo Tokarjuk

07 січня 2016 12:48