На Сторожинеччині знову виявили лісодеревину без маркувальних бирок

На Сторожинеччині знову виявили лісодеревину без маркувальних бирок

31.08.2016, 21:05

Правоохоронці виявили 120 кубічних метрів лісодеревини без маркувальних бирок

 29.08.2016 працівники Сторожинецької місцевої прокуратури спільно з співробітниками поліції, в межах  кримінального провадження, провели обшук  у господарських адміністративних приміщеннях та прилеглої території деревообробного цеху приватного підприємця у с. Верхні Петрівці Сторожинецького району.

У ході проведення вказаних слідчих дій виявлено та вилучено: 120 кубічних метрів лісодеревини (кругляку) без маркувальних бирок, товарно-транспортні накладні, прибуткові касові ордери, специфікації протокольного обліку та наряди на деревину.

Досудове розслідування триває. 

 Прес-служба прокуратури Чернівецької області

ДОВІДКОВО:

Обласне управління лісового та мисливського господарства інформує, що лісовідновлення  по підвідомчих підприємствах облуправління щорічно  здійснюється у обсягах, не менших як площа зрубів попереднього року.  Незначні відхилення  у більшу чи меншу сторону виникають за умов надання відстрочки на заготівлю та вивезення деревини або заліснення зрубів поточного року у разі швидкої розробки і очищення  ділянок до початку лісокультурної кампанії. Згідно чинного законодавства заліснення зрубів може здійснюватися упродовж двох наступних років, однак у нашій області практично на 100 відсотків заліснення зрубів здійснюється на наступний рік після року рубки.

  • - Починаючи із 2015 року дані приведені у діаграмі разом із підпорядкованими підприємствами АПК.

1