На ремонт та утримання буковинських доріг  витратили вже понад 272 млн. грн.

На ремонт та утримання буковинських доріг витратили вже понад 272 млн. грн.

04.08.2017, 13:38

 Стан виконання будівельних та ремонтних робіт на дорогах Буковини станом на 03 серпня 2017 року

 Служба автомобільних доріг у Чернівецькій області звітує про виконані ремонтно-будівельні  роботи на об'єктах, фінансування яких здійснюється за рахунок коштів з  усіх джерел фінансування. Враховуючи надто важкі умови праці дорожників у ці спекотні дні, темп робіт дещо знизився. Так, станом на 03 серпня 2017 року виконані наступні обсяги робіт:

 Поточний середній ремонт автодороги Н-03 Житомир – Чернівці (окремими ділянками)  загальною  вартістю 27,9 млн.грн. на стадії завершення. Загальна довжина ділянок ремонту складає 3,822 км,. Станом на 27.07.2017р. виконано робіт на суму 26,7 млн.грн. Так як виникла необхідність у додаткових роботах, а саме встановлення нового бар’єрного огородження, та інших незначних додаткових роботах, введення об’єкту в експлуатацію переноситься  на  серпень місяць  поточного року.

Поточний ремонт автодороги місцевого значення Обїзд смт. Берегомет вартістю підрядних робіт 20,8 млн.грн. проводиться згідно з графіком. На даний час виконано робіт на суму 12,2 млн.грн., з яких оплачено 7,3 млн.грн. : виконано фрезерування у повному обсязі, повністю завершено підсилення дорожнього одягу, влаштований вирівнюючий шар покриття товщиною 10 см із асфальтобетонної суміші на 100%, здійснено демонтаж бордюрів на всій протяжності 700 м, встановлено 60 м.п. бордюрів. Завершення робіт та введення в експлуатацію заплановано на серпень місяць  2017 року.

Поточний середній ремонт автомобільної дороги М-19 Доманове(на Брест)-Ковель – Чернівці – Тереблече(на Бухарест), км 524+457 – км 532+753 з введенням в експлуатацію 8,3 км дороги (ділянка с. Тарашани-с.Стерче). Цінова пропозиція підрядника складає 65,9 млн.грн. Орієнтовна вартість виконаних робіт склала більше 64 млн.грн. На всій площі покриття дороги влаштовано  верхній шар покриття із гарячої щебенево-мастикової  асфальтобетонної суміші. Влаштовано примикання, облаштовано бордюрний профіль зупинок автотранспорту та майданчиків. Завершені роботи по водовідведенню. Укріплення узбіч відходами від фрезерування виконано на 50% площі, та повністю на 100 % виконано укріплення узбіч піщано-гравійною сумішшю. Введення об’єкту в експлуатацію заплановано на серпень місяць цього року.

Поточний середній ремонт автомобільної дороги Р-62 Криворівня – Усть-Путила – Старі Кути – Вижниця – Сторожинець – Чернівці на ділянці км 31+750 – км 33+694 звведенням в експлуатацію 1,9 км (с.Підзахаричі Путильського району). Загальнавартість підрядних робіт згідно договору підряду складає близько 13 млн.грн. На даний час  влаштовано вирівнюючий та нижній шар із щільної дрібнозернистої асфальтобетонної суміші на всій протяжності дороги, влаштовані з'їзди у нижньому шарі покриття, виконуються підготовчі роботи для влаштування верхнього шару покриття дороги. Орієнтовна вартість виконаних робіт склала близько  7 млн.грн.

Капітальний ремонт автомобільної дороги Р-62 Криворівня - Усть-Путила – Старі Кути – Вижниця – Сторожинець – Чернівці на ділянці км 31+400 – км 31+750 з введенням в експлуатацію 0,580 км дороги (с.Хорови Путильського району) загальною вартістю підрядних робіт у сумі 14,9 млн.грн.

Проведені підготовчі роботи, виконані роботи по водовідведенню. Змонтовано 194 блоки. Надалі ведуться роботи по влаштуванню ростверків, влаштовано 64 м. Влаштовано підпірні стіни із монолітного бетону М-250 в кількості 231 м3 та 161 м3 із збірного залізобетону, що склало близько 20% від загальної кількості. Орієнтовна вартість виконаних робіт склала понад 5,3 млн.грн.

          Капітальний ремонт автомобільної дороги державного значення Р-62 Криворівня - Усть-Путила - Старі Кути - Вижниця - Сторожинець - Чернівці на ділянці км 16+760 - км 17+060, із введенням в експлуатацію 0,360 км дороги та моста довжиною 6 пм. (с. Мариничі Путильського району).

Роботи продовжуються. Завезені,  змонтовані та омонолічені плити прогонової будови моста і перехідні плити. Влаштовано 350 м водовідвідних канав. Завезено та розкладено 100% суміші С-5для виконання регенерації дорожнього одягу. Укладено більше 50% нижнього шару із асфальтобетонної суміші. Орієнтовна вартість виконаних робіт понад 3,5 млн.грн.

Поточний середній ремонт автомобільної дороги Р-63 /Н-03/ - Вартиківці – КПП «Сокиряни» з під’їздами до КПП «Росошани» та КПП «Кельменці» (окремими ділянками в межах Сокирянського, Кельменецького та Хотинського районів) з введенням в експлуатацію 9,279 км.. Роботи на цій дорозі були розпочаті у 2016 році та продовжуються у цьому році з урахуванням додаткових заходів, вартість яких визначена у сумі більше 20 млн.грн . Станом на 27.07.2017 року виконані наступні роботи:

-В с.Романківці встановлено 1698 п.м. бордюрів. Влаштовано шар покриття із асфальтобетонної суміші товщиною 5 см, встановлено десять  люків підземних комунікацій;

Загалом по об’єкту орієнтовна вартість виконаних робіт склала більше 44 млн.грн.

Поточний середній ремонт автомобільної дороги Т-26-01 Чернівці – Вашківці – Путила – КПП «Руська» з під’їздом до КПП «Шепіт» (окремими ділянками) з введенням в експлуатацію 4,5 км дороги на суму 1174,5 тис.грн. (ремонт ділянок доріг, розпочатих у 2016 році).Підрядною організацією виконано робіт на суму 1,2 млн.грн. Готуються документи на введення в експлуатацію.

 Завдячуючи участі Чернівецької області у митному експерименті та враховуючи можливість понадпланових митних надходжень у 2017 році, розроблено додатковий Перелік об'єктів капітальних та поточних ремонтів доріг загального користування області під очікуваний розмір надходжень у сумі 431 млн.грн. з введенням в експлуатацію 134,366 км доріг.

Зазначений Перелік затверджений Чернівецькою обласною державною адміністрацією, погоджений Державним агентством автомобільних доріг України, Міністерством інфраструктури України, підкомітетом  Верховної Ради України з питань бюджету та  21.06.2017 р. погоджений  Комітетом Верховної Ради України з питань бюджету.

На даний час по зазначеному Переліку виготовляється проектно-кошторисна документація та проводяться  процедури закупівлі на 31 об’єктах загальною вартістю 270 млн.грн.  На 10-ти об'єктах завершено процедуру закупівлі та визначені переможці.

Орієнтована вартість виконаних робіт за рахунок митних коштів складає 176,4 млн. грн.

Орієнтовна загальна вартість виконаних робіт за рахунок коштів державного бюджету складає 39,6 млн.грн.

Загальна вартість виконаних робіт з усіх джерел фінансування разом з експлуатаційним утриманням складає понад 272 млн. грн.

 Станом на 27.07.2017 року  з експлуатаційного утримання доріг державного та місцевого значення освоєно всього понад 56 млн.грн. коштів державного бюджету.

За робочий тиждень дорожниками Буковини ліквідована ямковість на площі 2599,00 кв.м. Всього з початку року ліквідована ямковість на площі 86597,00 кв.м, що складає 81,2 % від ураженої. Виконана заливка тріщин у асфальтобетонному покритті протяжністю  понад 6000 п.м, та всього з початку року - 7069 п.м.

В області посилений контроль за недопущенням перевезення великогабаритних та великовагових вантажів дорогами загального користування державного значення, особливо у цей спекотний період,  щоб вберегти покриття доріг від їх передчасного руйнування. Щоденно на дорогах області здійснюється габаритно-ваговий контроль двома пересувними пунктами, які знаходяться на балансі Чернівецької ДЕД, філії ДП "Чернівецький облавтодор". За період з 24 липня  по 31 липня 2017 року філієї Чернівецька ДЕД у Чернівецькій області проведено 165 зважувань транспортних засобів. Співробітниками Управління Укртрансбезпеки у Чернівецькій області  виявлено перевізників, які здійснювали перевезення вантажу з перевищенням вагових обмежень без отримання відповідного дозволу в межах Чернівецької області – 3 порушення та 1 порушення транзитного транспорту, а також виставлено рахунків на сплату штрафів за проїзд великовагових та великогабаритних транспортних засобів автомобільними дорогами загального користування на суму 639 євро, із них 348 євро – на транспорт транзитний, що проходить через  територію Чернівецької  області.

Незважаючи на заборону руху великовагових транспортних засобів дорогами загального користування державного значення області вагою понад 24 тонни і навантаженням на вісь більше, ніж 7 тонн з 10:00 до 22:00 години, водії транспортних засобів нехтують вимогами розпорядження Чернівецької облдержадміністрації, окремимдорученням Укравтодору від 16.05.2017р. №146-ОД та постановою Кабінету Міністрів України від 27 червня 2007 року №879 «Про заходи щодо збереження автомобільних доріг загального користування». Водії, порушуючи правила дорожнього руху, нехтуючи встановленими дорожніми знаками, продовжують здійснювати рух великовагових транспортних засобів у цю спекотну погоду.

В області і надалі здійснюватиметься посилений контроль за великоваговим транспортом, адже це забезпечить збереження якості відремонтованих доріг та, як результат, забезпечить безпеку руху на наших дорогах.

Роботи на автошляхах Буковини продовжуються.

 Прес-служба САД у Чернівецькій області 

1