На рахунок чернівецького театру надійшов один мільйон доларів США з хвостиком від Фонду родини Фірташів

На рахунок чернівецького театру надійшов один мільйон доларів США з хвостиком від Фонду родини Фірташів

27.12.2013, 23:03

Сьогодні провів зустріч з представниками культури і мистецтв області. Спілкувалися понад 2 години чи не вперше за останнє десятиріччя у такому складі: заслужені, народні артисти і діячі мистецтв, керівники творчих спілок, організатори культурного процесу. - Написав на своїй сторінці у ФБ перший заступник голови Чернівецької ОДА Георгій Галиць.

- Кілька разів жартома ділили довгоочікуваний мільйон від Дмитра Фірташа для чернівецького театру імені Ольги Кобилянської. Наприкінці навіть проголосували, щоб записати до протоколу доручень наради запропонувати театру у разі надходження мільйона виділити десятину з тієї суми на придбання комфортабельного автобуса для культури. На тому й розійшлися.

А щойно передзвонив Юрій Марчак і повідомив, що на рахунок театру найдійшов один мільйон доларів США з хвостиком від Фонду родини Фірташів. Таких новорічних подарунків наш театр ще не отримував. Як і національний університет імені Юрія Федьковича кількома днями раніше.

Офіційно: Перший заступник голови обласної державної адміністрації Георгій Галиць 27 грудня мав зустріч з діячами культури і мистецтва Буковини, під час якої він, зокрема, зазначив, що Президент України поставив завдання проаналізувати і розробити комплекс заходів та надати пропозиції щодо вирішення актуальних питань розвитку культурної та мистецької галузі, у тому числі Чернівецької області. «Мова йде, насамперед, про активізацію діяльності закладів культури, сприяння роботі творчих спілок та громадських об’єднань у сфері культури, підтримку творчо обдарованих дітей та молоді, організацію та проведення міжрегіональних творчих обмінів та залучення меценатів і спонсорів до проведення культурно-мистецьких заходів», - зазначив Георгій Галиць.

Під час зустрічі буковинські митці висловили численні пропозиції щодо розвитку культурної сфери Буковини. Зокрема, наголосили на важливості підготовки звернення до Верховної Ради України щодо прийняття Закону України «Про меценатство». Це, за їх словами, дозволить краще розвивати аматорське мистецтво, збільшить підтримку вже діючих творчих колективів краю.

Працівники культури краю також зазначили, що прийняття державної програми «Автобус для культури» забезпечить не тільки активізацію культурної діяльності в сільській місцевості, а й дозволить розширити міжрегіональні творчі обміни.

Представники мистецької еліти Буковини вважають, що серед важливих завдань, які стоять перед владою – поліпшення рівня державного утримання дитячих мистецьких навчальних закладів, створення літньої школи молодих майстрів для виховання нової генерації митців, зменшення податкового навантаження для видавців української книги.

1