На Путильщині громада протестує проти будівництва міні-ГЕС

На Путильщині громада протестує проти будівництва міні-ГЕС

12.12.2014, 16:42

Ще шостого листопада мешканці сіл Підзахаричі, Міжброди та Хорови звернулися до Путильської райради з проханням розібратися, чи не нашкодить цим населеним пунктам будівництво на березі Черемоша міні-ГЕС у селі Розтоки Косівського району Івано-Франківської області. 

Селяни вважають, що в Хоровах, приміром, рівень води вздовж села та в центрі підніметься до чотирьох метрів , пошкодивши дороги та знищивши рибу.

Слухання цієї справи четвертого грудня відбулося у залі засідань Підзахаричівської сільської ради за участю всіх зацікавлених сторін. З’ясувалося, що забудовники з Івано-Франківщини, а це ТОВ “Косівгідроенерго” , свої плани не погоджували з відповідними буковинськими службами.

Як наслідок, прикарпатці мають припинити будь-які роботи. Остаточне рішення буде прийнято після проведення комплексної експертизи проекту із залученням відповідних обласних організацій та громадських обговорень.

Пише molbuk.ua

Раніше ми повідомляли: Борцям проти ГЕС на межі Косівського та Путильського районів погрожують «відправити в АТО» та «спалити хату», - Бригинець

1


КОМЕНТАРІ (1)

Робим просто - відключаєм їм електрику, щоб не шкодило, станцію не будуємо. Всім буде добре?

avatar

Енергетик

12 грудня 2014 15:09