На Пруті продовжують красти гравій

На Пруті продовжують красти гравій

20.06.2014, 22:40

Минулої п’ятниці представники комісії, створеної при районній раді для контролю за руслорегулюючими роботами, несанкціонованою вибіркою гравійно-піщаної суміші на річках району, провели рейд по берегах Прута. в рейді взяли участь заступник голови районної ради Василь Грекул, заступник голови РДА Юрій Косар, голова Кіцманського ГО "Майдан" Тарас Воловідник та депутати районної ради. В місцях, де відбувається незаконне видобування гравійно-піщаної суміші, береги річки нагадують місячний пейзаж: скрізь ями від невпорядкованого видобування інертних матеріалів, тут не те, що проїхати, пройти важко.

 Поки учасники рейду оглядали результати самовільної вибірки гравію біля Мамаївців, на протилежному березі, поблизу Стрілецького Кута два КАМАЗи наповнювали вручну (на знімках). Серед білого дня, не боячись ні правоохоронних органів, ні людського осуду, нелегали вивозили суміш з того боку річки, який потрібно було б укріплювати, щоб течія не руйнувала берег.

Подивилися учасники комісії на роботу  трьох підприємств, які мають дозвіл на руслорегулюючі роботи і, разом з тим, реалізують гравійно-піщану суміш усім бажаючим. Було знайдено деякі недоліки у веденні документації щодо реалізації гравію, але в цілому руслорегулюючі роботи проводяться добре. На даний час такі роботи на території Кіцманщини проводять ТОВ «Водбудмонтаж» — р.Прут біля сіл Глиниця і Дубівці; ПВКФ «Зірка» — біля с.Новий Киселів; ТОВ «ПМК-311» — біля с.Бурдей.

 На річці біля сіл влітку часто відпочивають кіцманчани, тож результати цих самовільних вибірок не лише наносять шкоду природі, а й завдають незручностей людям.

Тож якщо ви побачили, що на Пруті нелегально загружається вантажівка, можете повідомити про це місцеву сільську раду — її представники мають право перевірити законність вибірки гравію, або заявити про порушення в міліцію.

Ольга КУЛЬКО.

Джерело: Вільне життя.

1