На презентацію родинної книги запрошують полковники авіаційно-космічної медицини - брати Віктор та Олександр Чунтули, які підкорили космічну Москву

На презентацію родинної книги запрошують полковники авіаційно-космічної медицини - брати Віктор та Олександр Чунтули, які підкорили космічну Москву

25.07.2013, 14:42

      На презентацію своєї родинної книги запрошують брати Віктор та Олександр Чунтули. Обидва – полковники авіаційно-космічної медицини. Вони покорили космічну Москву.

       Народились і виросли в Кельменецькому селі Подвір’ївка, медичну освіту здобули в Чернівцях. Доля закинула їх в Москву, де вони працюють більше трьох десятиліть. Українські браття – росіяни прославляють сусідню державу, не забуваючи свою Буковину, материнську мову, батьківську хату. Зараз вони проводять свій медовий відпускний місяць у рідній Подвір’ївці, де закінчили пропоновану книжку.

       Старший Віктор Чунтул – армійський кардіолог, науковець. Давав медичне «добро» на виліт космонавтів. Зустрічав і обстежував їх після приземлення.

       Молодший буковинець-москвич Олександр Чунтул став лауреатом державної премії Росії. Він засновник нової науки про безпечність польотів-ергономіки. Український доктор наук, професор працює заступником головного конструктора Московського вертолітного заводу. Вважає, що майбутнє повітряного транспорту – за гелікоптерами.

       Про все це московські браття-українці розповіли у своїй книзі «Подвірївське коріння», на презентацію якої запрошують журналістів. Вони сподіваються на щиру розмову з пивом і морозивом у кафе «Літо». Час зустрічі: 26 липня о 12.00 год.

1