На поточні ремонти - 22 млн, на укриття - майже 4 млн, на системи протипожежної безпеки - 17 млн: скільки Чернівці витратили грошей на підготовку шкіл до навчання

На поточні ремонти - 22 млн, на укриття - майже 4 млн, на системи протипожежної безпеки - 17 млн: скільки Чернівці витратили грошей на підготовку шкіл до навчання

01.09.2023, 17:43

Як навчальні заклади Чернівецької громади підготували до початку нового навчального року.

Цьогоріч у Чернівецькій громаді більше шкіл виходять на очне навчання, ніж у 2022 році. Це пов'язано з тим, що привели до ладу укриття.

А скільки загалом коштів виділила міська рада на підготовку навчальних закладів?

Як розповіла на пресконференції начальниця відділу освіти ЧМР Ірина Ткачук, загалом на поточні ремонти шкіл у 2023 році передбачили 22 млн 287 тис. грн. А безпосередньо на шкільні укриття цьогоріч виділили 3 млн 682 тис. грн.

Минулого року на укриття витратили з міського бюджету майже 10 млн грн. Крім укриттів, інший показник безпеки школи - відеоспостереження. На це минулоріч виділили 8 млн 305 тис. грн. Ще 10 млн у 2022 році виділили на огорожі - десь ставили нові, десь - ремонтували.

Також у школах встановили тривожні кнопки, почали працювати охоронці та фахівці з безпеки. На обладнання системи протипожежної безпеки місто виділило цьогоріч 17 млн 663 тис грн.

Ще одне питання, пов'язане з безпекою, це те, як діти харчуватимуться, якщо в час обіду треба спуститися в укриття. Ірина Ткачук пояснила, що у дитсадках їжу готують прямо в закладах, і під час повітряної тривоги обіди зносять в укриття, де діти доїдають. Школи обідами забезпечують підприємства, і тут вже вони самі домовляються між собою, оскільки заклади освіти мають тепер фінансову автономію.

Джерело: https://www.0372.ua/news/3652557/skilki-cernivci-vitratili-grosej-na-pidgotovku-skil-do-navcanna

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Завищена вартість капремонтів у закладах освіти та неефективне використання коштів, які здають батьки: аудитори перевірили Управління освіти Чернівецької міськради

Вимагала відкат: у Чернівцях поліція затримала директорку дитсадка

1