На Поштовій у Чернівцях створять фронт-офіс для прийняття та видачі документів та бек-офіс для їх обробки та прийняття рішень, - М.Бурбак

На Поштовій у Чернівцях створять фронт-офіс для прийняття та видачі документів та бек-офіс для їх обробки та прийняття рішень, - М.Бурбак

19.02.2015, 16:35

Начальник Головного управління юстиції у Чернівецький області В′ячеслав Хохуляк та народний депутат Максим Бурбак розповіли про кадрові реформи Головного управління юстиції та територіальних підрозділів.

За словами посадовців, масштабна реорганізація кадрів дозволить оптимізувати роботу, збільшити фонд заробітної плати для фахівців своєї справи.

Всі без винятку працівники будуть проходити 2 етапи перевірки: тестування та розгорнуті відповіді на питання в онлайн-режимі та співбесіда з учасниками комісій. Після цього працівники будуть проходити додаткові стажування.

У Чернівецькій області запроваджують пілотний проект по створенню фронт-офісів та бек-офісів в структурі Центрів з надання адміністративних послуг. Про це повідомив народний депутат України Максим Бурбак під час прес-конференції, присвяченій реформуванню органів юстиції, яка відбулася 18 лютого у приміщенні Чернівецької облдержадміністрації.
 
Народний депутат Максим Бурбак зазначив: „Виконавча влада підтримує реформи, які проводяться в Україні. Суть полягає у створенні фронт-офісу для прийняття та видачі документів та бек-офісу для обробки документів та прийняття рішень. Це зробить роботу ЦНАП доступною для громадян. Всі надходження від послуг будуть йти в місцевий бюджет. Ми плануємо відкрити такий центр на вулиці Поштовій».  
 
Принцип роботи Центрів надання адміністративних послуг базуватиметься на поділі на фронт- та бек-офіси. Саме завдяки цій новації буковинцям більше не доведеться вистоювати у довжелезних чергах та давати хабарі за пришвидшення реєстрації прав на нерухоме майно.
 
Принцип родоти нововведення полягає у наступному: фронт-офіс, виконуватиме функції прийому документів та їх обробки, а працівники бек-офісу вчинятимуть реєстраційні дії. Працівники бек-офісів не матимуть контактів з адміністратором фронт-офісу. Адміністратор, який спілкується з громадянами, не приймає жодних рішень, а отже нема за що платити хабара. Його завдання надати консультацію, забрати документи та передати їх до бек-офісу.
 
Такий підхід може суттєво зменшити ризики вчинення корупційних діянь.

Матеріл з сайту БукІнфо та chv.tv 

1


КОМЕНТАРІ (1)

ви таки клойни

avatar

іван

19 лютого 2015 15:05