На Порубному кілометрові черги. Водії стоять вже по декілька діб

На Порубному кілометрові черги. Водії стоять вже по декілька діб

22.12.2016, 14:09

На українсько-румунському кордоні утворилися кілометрові затори, йдеться у сюжеті ТСН.Ранок

У черзі стоять десятки легковиків та маршруток, дуже повільно просувається і черга вантажівок – більшість чекає можливості заїхати у Європу вже третю добу.

 Біля пункту пропуску Порубне вишикувалася черга з вантажних автомобілів, довжиною приблизно 3-4 кілометри – це щонайменше сотня машин. Більшість дальнобоїв стоять тут вже третю добу і постійно гріють автівки, щоб не замерзнути. Водії нервуються, адже не певні, що встигнуть зробити рейс до Нового року, часто у черзі доходить до бійок через те, що хтось об'їжджає.

Черга утворилася навіть на полосі легкового транспорту – деякі водії, що поспішають до Румунії, змушені просто кидати свої автівки обабіч дороги та пересідати на маршрутки, у яких дещо спрощений порядок перетину кордону. Точну причину виникнення затору водіям ніхто пояснити не може.

Українські митники кажуть, що працюють у звичному режимі, а затримки виникають через румунську сторону. З того боку кордону також утворилася черга. "Там черга два кілометри в три шеренги. Дуже велика черга. Вдень не працювали, зовсім не працювали, а вночі працювали", - розповів водій, який тільки-но заїхав на територію України. Чоловік додав, що зазвичай стояв на кордоні приблизно до 9 годин, а цього разу – дві доби.

Досвідчені водії запевняють, що ближче до свят завжди утворюються подібні затори, проте так довго своєї черги проїхати кордон ще не чекали.

1