На початку 2000-х чернівецька «батьківщинівка» сплела шаль для Тимошенко

На початку 2000-х чернівецька «батьківщинівка» сплела шаль для Тимошенко

19.07.2014, 15:25

На початку 2000-х чернівецька «батьківщинівка» сплела шаль для Тимошенко, а вдячна лідерка «Батьківщини» передала їй французькі парфуми

Днями одна з найбільших партій України відзначила 15-ліття з часу заснування

Однією з перших у міську «Батьківщину» прийшла чернівчанка Тамара Щербань. Сьогодні вона – ветеран партії, але залишається такою ж активною, як і понад 13 років тому. Пригадує, як прийшла вступати в «Батьківщину» 4 квітня 2001 року: «Мені дали для ознайомлення статут партії. Я тут же його прочитала і заявила, що готова вступати до лав «Батьківщини». Оскільки незабаром розпочалися вибори, то мені доручили займалася агітаційною роботою. До нас приходили дуже багато людей - і письменники, і відомі лікарі, й інші - усім було цікаво, що це за нова партія, і що це за така мужня жінка Юлія Тимошенко, яка за свою опозиційність потрапила до в’язниці. Ми вірили в справедливість і не займалися тим, щоб просто лити сльози за лідером, бо не мали коли. Ми мали роботу. І Юлія Володимирівна вистояла, а ми ще завзятіше стали працювати...

Юлія Тимошенко приїжджала до нас, знайомилася з нами. Вона дуже людяна. Цікавилася активістами, людьми. Вона нас знала на ім’я-по батькові, адже спочатку нас було небагато, це зараз уже велика партійна організація.

У нас є одна колега, наша однопартійка Тамара Михайлівна, вона вміла гарно плести. Вона й зараз плете – їй вже 80 років, поважний вік. І вона Юлії Володимирівні сплела шаль. Ми ту шаль потім по телевізору бачили. Наша лідерка тоді була депутаткою Верховної ради, і в тій шалі пішла на засідання і там на кріслі забула її. Коли в новинах показували сесійну залу, ми бачили ту шаль. Було дуже приємно, що наша голова партії носить цей щирий подарунок. А найголовніше, що Юлія Володимирівна потім Тамарі Михайлівні на знак вдячності французькі парфуми передала. І ми всі ходили «знайомитися» з цими парфумами…»

Сьогодні «Батьківщина» налічує понад 600 тисяч  членів партії по всій країні, це найбільш потужна політична сила в Україні, з найкраще розвиненою і реально діючою партійною структурою на місцях, в усіх регіонах України. А створилася вона на установчому з'їзді 9 липня 1999 року - на базі Всеукраїнської громадської організації «Союз миролюбних сил «Батьківщина», створеної ще у 1995 році.

На другому з'їзді партії 18 грудня 1999 року головою «Батьківщини» була обрана Юлія Тимошенко, яка незмінно займає цей пост ось уже майже 15 років. Першим заступником голови партії став Олександр Турчинов, який на всі подальші роки став її надійним соратником і головною опорою.

Ця політична сила має багатий політичний досвід і тривалу історію своєї діяльності, на відміну від решти українських партій-одноденок, які зараз множаться як гриби після дощу і так само швидко зникають.

Установчі збори Чернівецької міської партійної організації ВО Батьківщина відбулися 4 березня 2000-го за участі 107 членів партії. Слідом за міським осередком були утворені і районні в м. Чернівці партійні організації – Шевченківська, Першотравнева та Садгірська. Кількість партійців у м. Чернівці зростала рік за роком. Кількість дільничних партійних осередків зросла до 95-ти: в Шевченківському районі 55 осередків, Першотравневому – 29 та у Садгірському – 12. Вони, в свою чергу об’єднанні у  21-у первинну партійну організацію, відповідно по районам: 12, 5 та 4. Загальна кількість партійців, які є на обліку у Чернівецькій міській  партійній організації на сьогоднішній день становить 2601 людина, в тому числі в Шевченківській райпарторганізації – 1209, Першотравневій – 914 та Садгірській – 478 чоловік.

Голова Шевченківської районної організації партії ВО «Батьківщина», депутат обласної ради Олександр Пуршага з «Батьківщиною» вже багато років: «І жодних розчарувань у цій партії не відчув. «Батьківщина», її ідеологія, залишається сталою. Це демократична партія європейського типу, і це мені близьке. Політикою на етапі становлення держави не можна не цікавитися, бути байдужим до неї – це привілей громадян розвинутих і стабільних країн. От коли Україна стане такою – тоді, може, й можна буде забути про політику. А зараз потрібно таку Україну збудувати. І це не лише завдання урядів і столиць, а й кожного на своєму місці. Моє місце – в лавах «Батьківщини».

«У нас прекрасна партія, - підтримує його старша колега Тамара Іванівна Щербань. - Ви знаєте, це таке об’єднання, де ми відігріваємо душу. Якщо нам сумно, щось недобре на душі – ми йдемо в нашу партію. Це наша друга домівка».

Світлана Савостюк

 

1


КОМЕНТАРІ (3)

сектанти , ті хто здав Крим, ті хто погряз в корупції на фронтах батьківщини , ті хто коло державного корита і смокчут з перемінним успіхом влада-опозиція, опозиція-влада на свій золотий унітаз з золотим батоном... випускають свій інформаційний ПІАР для зомбування людей

та народ не дурний вже давно( !) ви фронтовобатьківщинні уроди які на смертях дорвалися до владних крісел  маєте сидіти там де і злодіяня янучарска, НА ЛАВІ ПІДСУДНИХ!!! І ТАК БУДЕ!!!

СЛАВА УКРАЇНІ!

avatar

буковинці

19 липня 2014 15:02

одне і те саме недолуге писареня шкрябає образливі коментарі під кожним постом про "Батьківщину". Якась хвороблива ненависть до цієї партії, і проявляється до того ж у дуже одноманітному наборі літер. Випий заспокійливого, людино, тобі ж легше стане)

avatar

спостерігач

19 липня 2014 17:55

 а що вас ображає,те що про батьківщину пишуть одне й те саме? так було б щось інше то мабудь би писали, а так виходить одне і те саме та щей не дуже для вас партійців облеслииве

але маєте ///те що маете/////те що заслуговуєте

avatar

спостерігачу

19 липня 2014 18:01