На площі Філармонії відремонутвали лавочки та висадили понад 200 гортензій

На площі Філармонії відремонутвали лавочки та висадили понад 200 гортензій

08.08.2023, 10:35
Сьогодні на площі Філармонії було здійснено озеленення і ремонт лавок. 
 
Про це повідомляє Чернівецький трест зеленого господарства та ПЗР.
 
Трохи хочемо розповісти про один з найтуристичніших магнітів міста. Площа Філармонії, маленька але дуже затишна локація і колись тут щодня відбувалась жвава торгівля, адже серед площі працював галасливий ринок. Площа Філармонії змінила безліч імен за час свого існування. У різні часи її називали площею Рудольфа, Дачії та Перемоги. В народі площу називали Мучною або Мельпляц через те, що тут продавали борошно. У 1877 р. серед двоповерхових будиночків, які зводили навколо площі, з’явилась скромна споруда Музичного товариства. Двоповерховий будинок з фігурним фронтоном та арковими проходами відмінно вписався в ансамбль існуючих споруд. Через сто років у цьому приміщенні відкриють місцеву філармонію, на честь якої й назвуть площу.
 
У 2005 р. площу Філармонії у Чернівцях відреставрували, замінили плитку, встановили нові лавки та ліхтарі.
 
Але час не стоїть на місці і все потребує змін, тому трестом було здійснено ремонт лавок із повною заміною брусів і висаджено понад 200 гортензій, які за періодом квітіння будуть надавати нові фотозони після сакур. Чому вибір пав на гортензію волотисту?
 
В доповнення до попереднього допису про гортензії, зазначимо: Гортензія волотиста (paniculata), самий невибагливий, серед невибагливих видів гортензій; вона добре реагує на обрізку пишним кущінням. І варто зазначити, щодо розташування на сонці. Гортензія волотиста в різних регіонах України поводиться по різному. Враховуючи, що Чернівці - це вологий клімат, тут рослини ростуть та почуваються відмінно. Тому такі сонячні ділянки підходять для посадки гортензій.
1