На Петрівському ярмарку встановлять фотостенд за сюжетом книги геніального фізика Стівена Гокінґа

На Петрівському ярмарку встановлять фотостенд за сюжетом книги геніального фізика Стівена Гокінґа

05.07.2016, 18:49

"Видавництво Старого Лева" вперше везе до Чернівців на ярмарок зіркові новинки

Побачити одні з найкращих книжкових новинок України можна буде у Чернівцях на Петрівському ярмарку 9-10 липня. “Видавництво Старого Лева” привезе на ярмарок абсолютні новинки, які щойно прибули з друкарні та ще не були презентовані в інших містах країни!

 Серед найгарячіших новинок – збірка гумористичних оповідань «Політ золотої мушки» Богдана Волошина, це сповнені смачних жартів хроніки з життя легендарного галицького містечка Бурячковичі. Молодь оцінить книжку відомого музиканта Фоззі «Гупало Василь: пять з половиною пригод».

 Також Старий Лев підготував для чернівчан сюрприз - чудовий стенд для фотографування за сюжетом славетної книги "Джордж і таємний ключ до Всесвіту", яку написалиг еніальний фізик Стівен Гокінґ разом із донькою Люсі. Малі відвідувачі ярмарку зможуть уявити себе у ролі підкорювачів Космосу.

 Фактично буковинці вперше мають рідкісну нагоду за цінами видавця придбати зіркові книги, які у вересні будуть представлені на Форумі видавців у Львові. Окрім книг, Старий Лев пропонує буковинцям і сувенірну продукцію, наприклад, арт-нотатник з малюнками культової ілюстраторки Джоанни Басфорд.

 Ми вперше беремо участь у Петрівському ярмарку, тому хочемо якнайширше представити актуальні новинки видавництва, - розповідає головний редакторВидавництва Старого Лева”, письменниця Маряна САВКА. - Деякі з них – абсолютно нові, ще «гарячі»,  і чернівчани зможуть стати їх першими покупцями. Так, скажімо, буквально вчора прибула з друкарні чудесна книга новелістики Сергія Осоки «Нічні купання в серпні» і підліткова повість дуже відомої англійської письменниці Енн Файн «Борошняні немовлята» (книжка здобула в Англії чимало нагород).

 Ще серед найгарячіших новинок – збірка гумористичних оповідань «Політ золотої мушки» Богдана Волошина, це сповнені смачних жартів хроніки з життя легендарного галицького містечка Бурячковичі, - продовжує пані Мар’яна. - Цікаво, що нещодавно поціновувачі кіно могли побувати на показі одноіменного фільму «Політ золотої мушки» від українського режисера Івана Кравчишина.

 Молодь оцінить книжку відомого музиканта Фоззі «Гупало Василь: п’ять з половиною пригод», - інтригує Мар’яна Савка. - Хто слухає український музичний ефір, той, мабуть, уже вивчив напам’ять пісню про Василя Гупала, народного героя, є ще й відеокліп на цю пісню, і, до речі, ілюстрації до книжкового видання здійснив той самий художник, що малював і картинки до кліпу, Сашко Даниленко.

 У Чернівцях намети Старого Левата фотостенд будуть розташановані 9-10 липня на вулиці Ольги Кобилянської (в районі Свято-Духівського кафедрального собору).

 Книжкові рекомендації від Маряни Савки:

 

  • Щоб літо минало з приємним читанням, рекомендую книги Паоло Джордано «Самотність простих чисел» і Аньєс Мартен-Люган «Щасливі люди читають книжки і п’ють каву».
  • А для дітей у нас є багато красивих і корисних книг, от-як «Хто росте у парку» Катерини Міхаліциної чи віммельбух (розглядалка) Емілії Дзюбак «Рік у лісі».
  • І, звичайно, наш бестселер – книга астрофізиків Люсі Гокінг та Стівена Гокінга «Джордж і таємний ключ до Всесвіту». Саме за цією книгою в нас буде оформлено фотозону біля торгового місця, щоб малі відвідувачі ярмарку змогли себе уявити у ролі підкорювачів Космосу.

 Видавництво Старого Лева  

— Засноване 13 грудня 2001 року в м. Львові поетесою Мар'яною Савкою та рок-музикантом Юрієм Чопиком. Мар'яна Савка є незмінним головним редактором видавництва.

— З часу заснування видавництво дбає про особливий літературно-мистецький та поліграфічний рівень видань, співпрацюючи з найкращими українськими та світовими авторами, перекладачами, художниками, які допомагають творити впізнаване обличчя видавництва.

— Окрім дитячих книжок, у видавництві з'явилися серії сучасної української поезії й прози, переклади зарубіжної літератури, нон-фікшн, кулінарні видання, книги для батьків, розмальовки-антистрес.

— Отримавши більше 30 нагород за свою діяльність, Старий Лев продовжує збільшувати кількість виданих книжок та їх наклади, веде активну громадську діяльність.

 Про успішність видавництва промовисто свідчать цифри: якщо 2013 року "старлеви" видали 45 книжок, то вже 2015-го — 95. На нинішній рік видавництво запланувало 120 новинок.

Валерія Чорней

1