Буковинці активно голосували на перших виборах старост

Буковинці активно голосували на перших виборах старост

11.04.2016, 12:59

У неділю, 10 квітня 2016 р. у Великокучурівській та Глибоцькій об’єднаних територіальних громадах вперше відбулися вибори старост. 

- Висока явка на перших виборах старост сіл Михайлівка, Червона Діброва та проміжних виборів депутатів Глибоцької об'єднаної територіальної громади говорять про те, що громаді не байдужа доля в майбутньому і про те, що децентралізація - це правильний напрямок,  яким потрібно рухатися. - Про це повідомив голова Глибоцької об'єднаної територіальної громади  Григорій Ванзуряк

Ще не закінчено підрахунки голосів, але слід сказати одне: жителі громади перемогли! Перемогли, бо явка на виборчих дільницях на 10-15% була більшою, ніж восени 2015. Порадували жителі Михайлівки -  враховуючи, що там зареєстровано лише  одного кандидата на старосту - учасника АТО Валентина Москалюка,  явка  55% все одно стала рекордною для цієї дільниці. 

Напередодні голосування спостерігачі обласної громадської організації "Комітет виборців" відвідали територіальні виборчі комісії та дізнались про наступне. Так, вперше старост обирають у селах Тисовець та Снячів, які входять до Великокучурівської сільської громади. Зокрема, у с.Тисовець (2668 виборців) на посаду старости претендують чотири кандидати, серед них діючий в.о. старости Василь Коваль, землевпорядник Микола Аксентій, приватний підприємець Василь Столярчук, працівник поліції Євген Москалюк. 

В Снячеві, до якого належить і частина села Глибочок (загалом понад 1600 виборців) на виборах старости балотуються аж три кандидати: Валерій Данилюк, діловод Світлана Ващук, пенсіонер Іван Ілащук. У даних населених пунктах кандидати у старости зареєстрували своїх довірених осіб та спостерігачів. У селі Червона Діброва (Глибоцька селищна громада) на виборах старости балотуються також три кандидати: Володимир Симоненко, Володимир Чоботар та Василь Лопуляк. У селі Михайлівка (Глибоцька селищна громада) на посаду старости балотується в.о. старости Валентин Москалюк. В селах Червона Діброва та Михайлівка відбудуться також довибори депутатів селищної ради об’єднаної територіальної громади.

Дільничні виборчі комісії сформовані у мінімальному складі (10-12 осіб) районними територіальними виборчими комісіями на підставі подання від кандидатів у старости, а також за поданням голови районної територіальної виборчої комісії. Ще у п'ятницю територіальні виборчі комісії двох зазначених територіальних громад отримали бюлетені з друкарень та передали їх дільничним виборчим комісіям.

Слід зазначити, що члени територіальних виборчих комісій відзначають високий рівень організації виборів старост.

КВУ планувало проводити спостереження за першими виборами старост у день виборів, в неділю 10 квітня 2016 р.

1