На охорону екології на Буковині виділили  майже півмільйона

На охорону екології на Буковині виділили майже півмільйона

30.03.2019, 21:52

Комплексну програму з охорони навколишнього природного середовища «Екологія» у Чернівецькій області на 2019-2021 роки затвердили депутати обласної ради на пленарному засіданні 30-ї сесії обласної ради.

Програма спрямована на запобігання забруднення довкілля і зменшення його шкідливого впливу на навколишнє середовище та здоров’я людей, раціональне використання природних ресурсів, розширення, відтворення та збереження територій і об’єктів природно-заповідного фонду, лікувально-оздоровчих, рекреаційних, водних та інших природних комплексів і унікальних територій, формування на їх основі регіональної екологічної мережі, дотримання екологічної безпеки на території Чернівецької області, створення умов для переходу до сталого розвитку регіону. Загальний обсяг фінансових ресурсів для реалізації завдань програми становить 462 тис. грн.

Враховуючи сучасну екологічну ситуацію та стан основних галузей охорони довкілля області, першочерговими завданнями для реалізації основних пріоритетів екологічної політики є: продовження будівництва та реконструкції очисних споруд області, збільшення площі природно-заповідного фонду області, вироблення системи роздільного збирання, транспортування, сортування, переробки та утилізації відходів; продовження впровадження заходів із екологічної освіти та науки у сфері поводження з відходами.

Реалізація Програми забезпечить збалансованість процесів використання і відтворення природних ресурсів, збереження біологічного та ландшафтного різноманіття, зменшення шкідливого впливу забруднюючих речовин та відходів на навколишнє природне середовище і здоров’я людей.

  • Джерело: Прес-служба обласної ради
1