На Новоселиччині - африканська чума свиней: санінспектори закликають не купувати підозрілу свинину і ковбаси за зниженими цінами

На Новоселиччині - африканська чума свиней: санінспектори закликають не купувати підозрілу свинину і ковбаси за зниженими цінами

08.06.2016, 16:20

У селі Довжок Новоселицького району зафіксовано два випадку африканської чуми свиней. Наразі тут запроваджено карантин.

Спалах захворювання стався у фермерському господарстві "Дружба народів".  

- Наразі у господарстві вже загинуло 52 свині. У двох випадках підтверджено африканську чуму, - повідомив журналістам Інформаційного агентства "АСС" Іван Мельник, керівник Новоселицького районного управління ветеринарної медицини. - У зв`язку із цим від сьогодні оголошено карантин у трьох селах Новоселицького району - Довжок, Малинівка та Берестя. 

Карантином визначено межі захисту та зону нагляду в радіусі 50 кілометрів від господарства, у якому зафіксовано спалах. При в`їзді на територію фермерського господарства встановили карантинно-поліцейські пости. Усе поголів`я свиней підлягає знищенню.

У сусідньому із Новоселицьким Хотинському районі до стабілізації ситуації введено заборону на продаж живих свиней, повідомляють "Хотинські вісті".

Не купувати свинину та ковбасні вироби (особливо - за зниженими цінами!) при підозрілій реалізації (адже ці вироби, переважно, завозять з Хмельниччини, де теж виявлено спалах АЧС) закликають буковинців фахівці держсанепідемслужби в Чернівецькій області.

– Задля безпеки жителів Буковини радимо не відвідувати ринки живих тварин без потреби, утриматись від купівлі свиней, ковбасних виробів із переробних підприємств Дунаївецького району без відповідних дозволів спеціалістів ветеринарної медицини, – застерігає Георгій Гараздюк, завідувач сектору організації протиепізоотичної роботи ГУ Держпродспоживслужби в Чернівецькій області. – Також власникам свиней варто замислитися про зміну напрямку ведення підсобного господарства на птахівництво, вівчарство, скотарство, негайно реалізувати свиней вагою 100 кілограм і більше. Не відвідувати райони, неблагополучні щодо АЧС.

Источник: http://acc.cv.ua/chernivtsi/11584-na-novoselichchini-afrikanska-chuma-svinej-tvarin-znishchuyut. Сайт http://acc.cv.ua/

1