На новопризначеного голову Чернівецької ОДА Олександра Фищука вже розставили пастку?

На новопризначеного голову Чернівецької ОДА Олександра Фищука вже розставили пастку?

07.02.2015, 16:46

Більше трьох місяців без голови. Чернівецька облдержадміністрація тільки зараз починає роботу на єдину державну політику. Колишнього нардепа, а нині вже губернатора Олександра Фищука, на цю посаду порекомендував Прем'єр Арсеній Яценюк. Та ні приналежність до тих чи тих партій, ні стара квотна система у призначеннях всіх рівнів нині не відіграють значення, запевнив заступник голови Адміністрації Президента Віталій Ковальчук. Про це зазначає телеканел ТВА.

 - Перезавантаження влади в країні не завершено. Ми розуміємо, що нам гідно треба пройти місцеві вибори, - і це одне з завдань місцевих державних адміністрацій, - наголосив Віталій Ковальчук, перший заступник голови адміністрації Президента України.

 Окрім цього, новопризначений губернатор обіцяє взяти на себе боротьбу з корупцією, на чому наголошує. Каже, відкритий до співпраці і виправданої критики. Відповідальність усвідомлює, особливо за майбутні призначення на рівні області. - Я не кажу, що не може бути помилок, якщо ця помилка по призначенню пройде, я, звичайно, цю вину візьму на себе, - пообіцяв Олександр Фищук, новопризначений губернатор Буковини.

 Відповідальність розділить зі своїм заступником Володимиром Кулішем. Те, що у минулому політичні вектори обидвох відрізнялись, зараз не має значення, - вважає міністр інформаційної політики Юрій Стець. - Не будуть потім, якщо не вийде провести реформи, українці дивитись, представник якої політичної сили не зміг реалізувати ту чи іншу реформу, - каже Юрій Стець. На його думку, народ нині, як ніколи, став обачним, і в разі невдач реагуватиме негайно. Помилки кожного губернатора - це помилки і Президента, і Уряду, що нині намагаються всі дискусії залишити за зачиненими дверима і виграти на всіх фронтах.

 

 Водночас, як зазначило БукІнфо поінформоване столичне джерело, призначивши Володимира Куліша своїм першим заступником, новопризначений голова ОДА Олександр Фищук потрапляє у своєрідну "політичну пастку", яку хтось дуже добре продумав.

 

"Куліш і його команда, розуміють, що призначення головою ОДА може збурити громадськість Буковини, викликати протести. І Фищука у цій ситуації на певному етапі використовують, як ширму від цих невдоволень - він же губернатор, а не Куліш. Але Блок Порошенка руками нових "смотрящих", наближених до тіла президента, зробить все, щоб до місцевих виборів зняти Фищука і голосування пройшло під контролем Куліша. Кілька штучно створених "підніжок" і реальних прорахунків пана Фищука (а вони неодмінно будуть - час не простий) дадуть підстави Порошенку звільнити Фищука.

 У цьому випадку Володимир Куліш залишиться виконуючим обов'язки губернатора Буковини. У цьому статусі він може бути скільки йому буде потрібно. І саме головне - в.о. голови ОДА не потрібно буде узгоджувати з Кабміном Яценюка, тобто особисто з прем'єр-міністром, який лобіював Фищука на посаду губернатора",- переконане наше поінформоване джерело.

 "Це політична пастка для Фищука, яку поки ніхто не бачить. Більше того, мої хороші знайомі народні депутати, які входять до Блоку Порошенка, але віддаленні від багатоходівки Куліша-Онуфрика-Стеця, повністю розділяють мої думки. Тому на місці Олександра Фищука, я би не розкидався словами про те, що призначення Куліша своїм першим засутупником "є свідченням єдності команди президента Порошенка та прем’єра Яценюка". Бо він ще не розуміє, у яку ситуацію насправді потрапив, - додав співрозмовник БукІнфо.

 Ще одним аргументом на підтвердження своїх слів столичне джерело наводить те, що президентський указ про призначення Фищука губернатором Буковини з'явився на офіційному сайті глави держави лише після того, як "Фищук на прес-конференції публічно дав обіцянку призначити Куліша своїй першим заступником".

 "Не думаю, що це випадково. Це був своєрідний психологічний тиск на Фищука. Бо існував ризик, що Фищук, попри обіцянку президентові, до публічного оголошення перед громадою міг цього призначення не зробити", - зазначив спірозмовник БукІнфо.

  Джерело ТВА і БукІнфо

Фото: ТВА і МБ

1