На місце Обшанського Каспрук призначив Городенського, який засвітився у скандалі з міською власністю, яку спробували віддати під житло

На місце Обшанського Каспрук призначив Городенського, який засвітився у скандалі з міською власністю, яку спробували віддати під житло

22.05.2020, 21:30

Начальником управління контролю за благоустроєм міста міський голова Олексій Каспрук призначив Ярослава Городенського.

Про це повідомляє пресслужба Чернівецької міської ради.

Він успішно пройшов конкурсне випробування та був зарахований до кадрового резерву.

Водночас, як повідомляло ІА АСС, Сергія Обшанського, який очолював цей підрозділ, призначено на посаду заступника директора департаменту житлово-комунального господарства міської ради.

Довідка Ярослав Городенський, 1973 року народження, чернівчанин, має вищу економічну освіту, двадцять років працював в органах податкової служби, пройшов трудовий шлях від головного спеціалісту сектору безпеки відділу податкових розслідувань до начальника податкової інспекції. З листопада 2014 працював у Чернівецькій міській раді на посадах директора департаменту економіки, директора департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин міської ради.

Джерело: https://acc.cv.ua/ 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Городенський, який зайняв місце Бабчука, своїм поступився Руденку

Нагадаємо, 2016 року, коли Ярослав Городенський керував департаментом економіки, розгорівся скандал із підселенням цілої родини на територію, яка належить всій громаді, охороняється законом і фахівцями.

Стару будівлю у дворі будинку, де розташовані редакції газети "Буковина" і Муніципальна бібліотека імені Анатолія Добрянського тоді віддали для переобладнання під житло. Вже навіть окремий номер з літерою "а" за нею закріпили.

Директор департаменту економіки Ярослав Городенський в інтерв'ю телеканалу ТВА зізнався, що на спірне приміщення вже оформлено право власності, як на квартиру. І хоча посадовець заперечував, що причетний до цієї оборудки, він все одно повинен був знати про неї, як керівник профільного департаменту. 

Після втручання громадськості і прокуратури оборудку скасували. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Працівник Чернівецької міської ради поверне незаконно отримані приміщення

Як повідомлялося у розслідуванні журналістки Надії Вірної "Хто в Чернівцях безкоштовно отримує квартири?" для сайту “Ні корупції!” (http://nikorupciji.org/) "У березні 2016 року двокімнатну квартиру житловою площею 31,50 кв.м (адреса в рішенні не вказана, а у відповіді на запит — вул. Українська, 22) отримала Любов Цибух, начальниця відділу обліку майна Чернівецької міської ради. Вона перебувала на квартирному обліку за місцем проживання з 28.09.2005 р. в загальній черзі (номер не вказаний) та з 17.12.2008 р. в списку першочерговиків (номер не вказаний), у контрольному списку за місцем роботи за № 1".

1