Спочатку на хабарі впіймали архітектора м.Хотин, а згодом - відповідального секретаря приймальної комісії  чернівецького вузу

Спочатку на хабарі впіймали архітектора м.Хотин, а згодом - відповідального секретаря приймальної комісії чернівецького вузу

30.08.2011, 21:46

29 серпня 2011 року слідчими прокуратури Чернівецької області спільно з працівниками ДСБЕЗ УМВС України в Чернівецькій області затримано «на гарячому» архітектора м.Хотина після одержання хабара в сумі 2 тис. євро від підприємця за сприяння виділення йому земельної ділянки. За даним фактом порушена кримінальна справа за ч.3 ст.368 (одержання хабара шляхом вимагання). Чиновника затримано в порядку ст.115 КПК України, проводяться першочергові слідчі дії, - повідомили "BukNEWS" в прес-службі прокуратури Чернівецької області.

30 серпня 2011 року працівниками прокуратури Шевченківського району м.Чернівців спільно з працівниками ДСБЕЗ УМВС України в Чернівецькій області затримано відповідального секретаря приймальної комісії одного з чернівецьких вищих навчальних закладів, який отримав хабара в розмірі 800 євро за зарахування абітурієнта до вузу. Стосовно відповідального секретаря порушена кримінальна справа за ч.3 ст.368 (одержання хабара шляхом вимагання). Його затримано в порядку ст.115 КПК України, проводяться першочергові слідчі дії.

Чернівецьке представництво Громадянської Мережі ОПОРА, яке здійснює спостереження за вступною кампанією, спробувало розібратись в даній ситуації. Громадський спостерігач ГМ ОПОРА звернувся до ректора Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Степана Мельничука з приводу даної ситуації. З розмови було отримано інформацію, що сьогодні було затримано відповідального секретаря приймальної комісії ЧНУ імені Юрія Федьковича, а саме Холодницького Василя Федоровича. Також вдалось дізнатись, що працівники прокуратури провели обшук робочого місця Василя Федоровича та вилучили ряд документів. За непідтвердженою інформацією справа стосується абітурієнта, який вступав на юридичний факультет університету.